Olasz Kupa

Az Inter Rómában harcolt ki előnyt a visszavágóra

Sztankovics távoli bombája döntötte el az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzését, az Internazionale 1-0-ra nyert az AS Roma otthonában, idegenben szerzett előnyt a hazai visszavágóra. A találkozó az első és második félidő elejét leszámítva unalomban telt, a végén a kék-feketék örülhettek, egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy legalább egy trófeát nyerjenek a szezonban.

Az Inter játékosai ünnepelnek Sztankovics Roma elleni gólja után

Olasz Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
AS Roma-Internazionale 0-1 (0-1)
Gólszerző: Sztankovics (45.)

A visszavágót május 11-én rendezik.

Már a 3. percben betalált a Roma kapujába az Inter, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot: Cambiasso vette észre elöl Sztankovicsot, aki Juan ellökésével csinált utat magának, jogos volt Nicola Rizzoli ítélete.

Az Inter próbálta letámadni ellenfelét, de öt-hat perc után kiegyenlítetté vált a mérkőzés. A Roma eleinte a kontrákra próbált építeni, mert a kék-feketék hátsó alakzata ezúttal sem állt a helyzet magaslatán. A 9. percben Vucsinics hagyott ki ordító helyzetet: Boriello passzolt balról a középen üresen álló csatárnak, aki rettentő ügyetlenül találta el a labdát. A montenegrói a 15. percben próbálta helyrehozni hibáját, egy legurított szabadrúgásból azonban fölélőtt.

A 16. percben Milito reklamált egy jogosnak tűnő tizenegyest, De Rossi kezezett a tizenhatoson belül, a bíró nem ítélt büntetőt. A meccs első perceinek gyors oda-vissza akciói után széttöredezett a játék, mindkét csapaton látszott, hogy pörgetné az iramot, mégis tili-toli folyt a pályán, rossz passzokkal, eladott labdákkal mindkét oldalon. A 30. percben De Rossi ahelyett, hogy lepasszolta volna, az égbe lőtte a labdát.

A 31. percben a Roma játékosai reklamáltak, Taddei ütközött Nagatomóval, de ők sem kaptak tizenegyest. A szünet előtt mégis megszerezte a vezetést az Inter, pedig a Roma tűnt veszélyesebbnek a hajrában: Sztankovics a Schalke kapuja után a Farkasokét is bevette távolról, Sneijder passzát 26 méterről, külsővel bombázott a jobb felsőbe, Doni csak nyújtózni tudott (1-0).

Fordulás után megélénkült a mérkőzés, a Roma az egyenlítésért, az Inter az újabb gólért hajtott. Az 53. percben a Roma kapusa riogatta a híveket kifutásával, nem lett belőle baj. Az iram viszont a félidő derekán ismét leült, a csapatok mintha letettek volna a további akciódús futballról. Egyre kevesebb kedvvel támadott a hazai alakulat, Vincenzo Montella cserékkel próbált frissíteni csapatán, Boriello helyett Ménez, Perrotta helyett Simplício állt be.

Helyzetből az idő múlásával egyre kevesebb volt, a 77. percben Sneijder fordulásból, 14 méterről próbálkozott, Doni biztosan fogta a labdát.

A lefújás előtt még mindkét fél előtt adódott egy-egy komoly helyzet, de előbb Pazzini rontotta el a ziccert, mivel a kapusba lőtt, majd Vucsinics elől Maicon mentett.

Az Internazionale 1-0-ra nyert Sztankovics góljával, így egygólos előnnyel várhatja a hazai visszavágót.