Vélemény

Ha ma is akarsz szánalmas nyilatkozatot olvasni az NB I-ből, jó helyen jársz!

  • varin

A VAR-nak köszönhetően bennmarad a Videoton. Pedig volt vészforgatókönyve is Bartosz Grzelak mesternek!

Véget ért az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjának érdemi része, bajnok a Ferencváros, ezüstérmes a Kecskemét, bronzérmes a Debrecen, míg a Vasas mellett a Budapest Honvéd esett ki. Az utolsó fordulóban az izgalmak viszont mindvégig velünk voltak, tényleg csak a hajrá pillanataiban derült ki, hogy a Honvéd vagy a MOL Fehérvár búcsúzik-e. Nos, végül a kispesti klubot érte a fájó búcsú, ám ami ezután következett, az finoman szólva is szánalmas.

Az utolsó fordulónak úgy vágtunk neki, hogy a MOL Fehérvár győzelem esetén biztos bennmaradó, míg ha a Vidi nem nyer a már kiesett, tét nélkül játszó Vasas otthonában, a Honvéd egy győzelemmel előzhet. Nagyon sokáig egyik csapat sem futballozott igazán jól, a vörös-feketék a hajrában vállaltak fel több kockázatot, amely helyzetekben is megmutatkozott. Ugyanakkor Angyalföldön a Vasas gyakorlatilag lefocizta a Vidit, sokkal közelebb állt a győzelemhez.

A 83. percben aztán Vad II játékvezető a szezon egyik legtisztább büntetőjét nem fújta be a Honvéd javára 0-0-s állásnál, amivel akár a fővárosi csapat benn is maradhatott volna. Végül a Puskás mattolni tudta a végletekig kinyíló vendégeket és 2-1-re győzött, szép tanúbizonyságot téve a fair play szelleméről. Kispesten a bíráskodást okolták (részben jogosan), Angyalföldön pedig kezdetét vette az örömünnep.

A Vidi-játékosok a saját meccsük lefújását követően a telefonok, tabletek felé vették az irányt, majd konstatálva a Puskás győzelmét, megünnepelték a bennmaradást.

Írjuk le ezt akkor még egyszer, kiemelve: az OTP Bank Liga második legértékesebb kerete megünnepelte a másnak köszönhető bennmaradást, mert gólt sem tudott lőni egy kiesett csapat ellen.

Véleményem szerint ez mutatja egy klub hihetetlen mélységét, amelyre csak rátett még egy lapáttal a "sikeredző", Bartosz Grzelak:

"A tabella sosem hazudik. Ott pedig azt látom, hogy mi maradtunk bent az NB I-ben. Követtük a Puskás Akadémia–Honvéd bajnoki eredményét, mivel a közvetítés késik néhány másodpercet, folyamatosan kapcsolatban álltunk az egyik stábtaggal, aki ott volt. Volt vészforgatókönyv arra az esetre, ha számunkra kedvezőtlenül alakul a másik meccs eredménye, három csere is készenlétben állt, hogy ha mindenáron gólt kell szereznünk, akkor erős hajrát tudjunk produkálni" - nyilatkozta a tréner.

Nagyon nehéz nem kinevetni a trénert és nem őszintén sajnálni a fehérvári szurkolókat, akik a "siker" ellenére is mélységesen szégyellik magukat. Persze Grzelakot is meg lehet érteni, ő már csak belecsöppent ebbe a helyzetbe, a küldetését pedig sikerrel véghez is vitte, így az ő személyes eredménye valóban kielégítő lehet...

De ismételten szürreális, hogy az OTP Bank Liga második legértékesebb keretének van vészterve, ha esetleg a biztos bennmaradásért nyernie kell a tökutolsó otthonában. A kiesési küzdelmet pártatlanként néző focifanatikusként nagyon bántam, hogy a felcsúti tizenhatoson belül a kezezés mégsem volt kezezés. Megnéztem volna azt a vészforgatókönyvet... De a VAR döntött.

 

 

A szerző véleménye nem feltétlenül egyezik a Hathárom teljes szerkesztőségének véleményével