Darts

Ígéretes tippekkel próbálkozunk Price, Clayton és Van den Bergh meccsén

Bahreinből Dániába tette át székhelyét a PDC krémje, ahol az idei szezon második World Series versenyére kerül sor.

Koppenhága harmadik alkalommal látja vendégül a profi mezőny legjobbjait, még 2021-ben Michael van Gerwen tudta elhódítani a trófeát, míg az előző szezonban Dimitri Van den Bergh bizonyult a legjobbnak. A PDC-sztárokat tekintve a múlt heti bahreini nyolcasfogathoz képest csak egy helyen lesz változás, "Mighty Mike" ugyanis visszatér, így Raymond van Barneveldet ezúttal nem láthatjuk. 

Pénteken este a torna küzdelmeit Luke Humphries és a finnek veteránja, Marko Kantele összecsapása nyitja. Bár az utóbbi időben mintha döcögősebb lenne az angol szekere, de azért természetesen komoly favoritnak számít, Kantele ugyanis néhány éve komolyabb játékerőt képviselt, mint mostanság. Ráadásul a rutinos finn nem is sok vizet zavart az előző két Nordic Darts Mastersen, miután 83-as és 74-es körátlagokkal egyaránt 6-1-es vereségeket szenvedett el.

A svéd Daniel Larsson sem nyert még Koppenhágában, de ő legalább tavaly Gary Anderson ellen közel járt, hiszen csak döntő legben maradt alul. Most Jonny Clayton ellen jóval nehezebb dolga lehet, a walesi ugyanis kifejezetten biztató formát mutatott a múlt héten.

Különösen jól dobta a 100+ kiszállókat, amivel a 2021-es szezonjára emlékeztetett, amikor ebben a tekintetben verhetetlen volt - Bahreinben 157-ről, 134-ről és 122-ről is megdobta a kiszállót. 

Erre a találkozóra tehát érdemes lehet megrizikózni egy 110+ kiszállót, mert most erősen benne van Clayton játékában. 

{"headTitle":"Daniel Larsson - Jonny Clayton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-01-20 19:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Legmagasabb kiszálló 110.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Az első kör talál legizgalmasabb meccsét a címvédő Dimitri Van den Bergh és az egyik, ha nem a legveszélyesebb északi játékos, Madars Razma játszhatja. A belga pályafutása legjobb eredményét érte el a legutóbbi világbajnokságon azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, ugyanakkor ott elég komoly alázásba nézett bele Van Gerwen ellen. Nem a legjobb szájízzel vághatott tehát neki az új szezonnak és egyelőre nem is állt össze igazán a játéka. Múlt héten a kiszállózása rettentően döcögött - a két meccsén 53 (!) próbálkozása volt duplára - és emiatt majdnem meg is égett egy ismeretlen Fülöp-szigeteki ellen.

Razma ellen sem nagyon fér majd bele egy hasonlóan gyenge kiszállózás a belgától, a lett egyébként az egyedüli olyan játékos a mezőnyben, aki nem kiemeltként korábban meccset tudott nyerni Koppenhágában. 

Van érték Razma nyeretésében is, +2.5 hendikeppel megtámogatva pedig pláne nagyon baráti. 

{"headTitle":"Dimitri Van den Bergh - Madars Razma","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-01-20 20:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Razma +2.5","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Érdekes lehet a másik korábbi bajnok, Michael van Gerwen meccse is. Noha nem azért, mert a svéd Andreas Harrysson annyira veszélyes ellenfél lenne, ám a háromszoros világbajnok néhány napja még Curacaó tengerpartján lazult a családjával. Az utóbbi napokban tehát túl sok időt aligha töltött a tábla elő, így jó kérdés, hogy mennyire lesz rozsdás. Persze simán lehet, hogy még így is könnyedén elintézi Harryssont, ám jobb óvatosnak lenni ezzel a mérkőzéssel.

Ahol viszont óvatoskodásnak nincs helye az Gerwyn Price meccse, aki egy fiatal dán tehetséggel, Benjamin Drue Reusszal csap majd össze. A walesi motiváltan és jó formában indította a 2023-as szezont, ami kifejezetten nem jó hír a dánnak. Reus már tavaly is lehetőséghez jutott Koppenhágában, de elég csúfos vereséggel távozott, hiszen úgy kapott ki nullára, hogy még kiszállóra sem tudott dobni. Igazából hét hónap alatt aligha fejlődött annyit, hogy most tényező legyen, egyelőre még a Nordic & Baltic sorozatban sincs ott a közvetlen elitben. 

{"headTitle":"Gerwyn Price - Benjamin Drue Reus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-01-20 21:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Price -4.5","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Price 6-0","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Az est hajrájában láthatjuk még Peter Wrightot, Michael Smith-t és Rob Crosst is. A nagy kérdés, hogy folytatódik-e "Bully Boy" győzelmi sorozata. Nagyon elkapta az érzést az angol és nem kis fegyvertény, hogy múlt héten úgy nyert Bahreinben, hogy a világbajnoki döntő óta nem is nagyon edzett. Érdekes meccs lehet egyébként a Darius Labanauskas elleni, aki Razma mellett másik nagy név a nem kiemeltek között. A litvánról tudjuk jól, hogy egy nagyon szívós ellenfél és különösen underdogként tud megvillanni. 

Wrightnak és Crossnak valószínűleg kevésbé okoz majd problémát Dennis Nilsson, illetve Vladimir Andersen legyőzése.