Nemzetközi foci

Szoboszlai Európa 15 legjobbja között volt 2022-ben

Szoboszlai Dominik egy igazán fontos rangsorban tudott előkelő helyezést szerezni a 2022-es évben.

Az új esztendő apropójából a Transfermarkt oldala számos statisztikai alapú ranglistát tett közzé az oldalán, amelyek közül egyik nekünk magyaroknak is szívmelengető lehet.

Sajnos az elmúlt években, évtizedekben hozzászoktunk, hogy magyar játékosok gyakorlatilag semmilyen jelentős összevetésben nem tudnak beférkőzni a világ élmezőnyébe, azonban Szoboszlai Dominiknak köszönhetően ez megváltozhat.

A Transfermarkt összeszedte, hogy a 2022-es naptári évben melyik játékosok osztották ki a legtöbb gólpasszt. A listát a 15 legerősebb bajnokságban játszó játékosok minden sorozatban lejátszott mérkőzései - beleértve a válogatott meccseket is - alapján állították össze, Szoboszlai Dominik pedig a 14. helyen csípte meg.

Az RB Leipzig 22 éves magyar támadó középpályása összesen 55 találkozón lépett pályára 2022-ben és összesen 18 gólpasszt osztott ki ezeken a találkozókon.

17 asszisztot klubcsapatában, a Lipcsében osztott ki, egyet pedig a magyar válogatottban jegyezhetett fel.

Szoboszlai egyébként olyan spílereket előzött meg, mint Vinícius, Mason Mount, Ivan Perisic. A TOP3-ban három igazi specialista került be, a szerb Dusan Tadics (27 assziszt) klasszisát a vb-selejtezőben Szoboszlai is megtapasztalhatja, Kevin de Bruyne (28) és Lionel Messi (30) teljesítménye pedig ebben az összevetésben aligha meglepő bárkinek is. 

 

A címvédő ellen kezd a Lipcse

A német Bundesliga január 20-án indul újra, méghozzá egy egészen pazar rangadóval, ugyanis Szoboszlaiék a listavezető Bayern Münchent fogadják majd. Ha csak az utolsó 10 fordulót nézzük, akkor a két csapat ugyanannyi pontot gyűjtött, jelenleg pedig 6 pont a különbség a két csapat között.

A Lipcse elég rosszul kezdte az őszi idényt, azonban Marco Rose kinevezése óta a csapat megtáltosodott és már a tabella harmadik helyén áll és jó eséllyel jövőre is indulhat a Bajnokok Ligájában.

{"headTitle":"Bundesliga 2022/2023","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A TOP4-ben végez - Lipcse ","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}