Darts

Nyertes nap után itt a második szelvényünk a World Grand Prix-ra!

8 hely kiadó a legjobb 16 között a World Grand Prix-n, kedden többek között Gerwyn Price is harcba száll az egyikért.

Túlélte az első kört a címvédő Jonny Clayton, míg Peter Wright és az ötszörös bajnok Michael van Gerwen szettveszteség nélkül lépett tovább a legjobb 16 közé. Kedden a felső ág első körös összecsapásaira kerül sor Leicesterben, lássuk, hogy mit tartogat számunkra a nap! 

World Grand Prix, 1. kör    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:00 Madars Razma - Ryan Searle 2.90 1.37
20:30 Ross Smith - Andrew Gilding 2.00 1.76
21:00 Danny Noppert - Gabriel Clemens 1.38 2.90
21:30 Joe Cullen - Damon Heta 1.84 1.88
22:00 Rob Cross - Daryl Gurney 1.58 2.28
22:30 James Wade - Martin Lukeman 1.46 2.57
23:00 Gerwyn Price - Martin Schindler 1.30 3.25
23:30 Michael Smith - Nathan Aspinall 1.69 2.08

A második játéknapot a debütáló Madars Razma és a tavalyi negyeddöntős Ryan Searle csörtéje nyitja. Papíron az angol dartsos komoly esélyese ennek a párharcnak, de kérdés, hogy kilábal-e a gödörből, hiszen szeptemberben a három European Tour-állomáson összesen egy győzelmet jegyzett és kifejezetten gyenge formát mutatott. Egyébként a teljesen szezont nézve senki nem kiszállózott hatékonyabban dupla 20-on, mint Searle, ami természetesen biztató a dupla beszálló miatt, de a szeptemberi formája óvatosságra inthet mindenkit. 

Érdekes meccsnek ígérkezik Ross Smith és Andrew Gilding összecsapása is, miután mindkét dartsosnak nem egy impozáns produktuma volt a szezonban. Egyiküknek sem ez lesz az első World Grand Prix-szereplése, de Gilding 2015 óta először tudta kvalifikálni magát. Smith inkább tömegben erős, mint a duplákon, így a másik angolt valamivel esélyesebbnek gondoljuk a továbbjutásra, de azért összességében nüanszok dönthetnek a győztes kilétéről. 

A két angol után a tavalyi elődöntős Danny Noppert és Gabriel Clemens érkeznek a színpadra, amiből akár egy nagyon nagy meccs is kerekedhet. A hollandnak nagyon-nagyon erős szezonja van és ha megnyomja az őszi tornákat is, akkor abszolút a krémbe verekedheti magát a világranglistán, bár már most is ott van a legjobb 10 között. Noppert a játék minden elemében kiváló, de természetesen ezen a tornán kulcsfontosságúak a duplák, amiben azért Clemens sem rossz. Olyannyira nem, hogy a német dupla 18-on 54%-os hatékonyságot mutat a szezonban, ami elképesztően erős. Más kérdés persze, hogy nagyszínpadon is tudja-e tartani ezt a színvonalat, hiszen az az igazi kihívás. Mindenesetre lehet, hogy szorosabb lesz ez a meccs, mint amire elsőként gondolnánk. 
 


Ha már parádés kiszállózás, akkor Damon Heta is ide sorolható, aki Joe Cullen ellen kezdi meg a torna küzdelmeit. Jó kis meccsnek ígérkezik ez, főleg, ha az angol duplákon fel tud nőni a feladathoz. Cullen azért elég hektikus a kiszállózás tekintetében, van amikor elkapja a gépszíj, de inkább tömegben erős. A megérzésünk azt súgja, hogy az ausztrál kerül ki nyertesen ebből a párharcból, de inkább fogadunk itt a 180-akra, hiszen mindketten egyikük sem az a fukarkodó. 
 


>>>Vadiúj fogadóiroda a Hathármon! Markold fel a 120 EUR kezdőbónuszt<<<

 

Az est második felében láthatunk egy Rob Cross - Daryl Gurney ütközetet, amelynek az angol megy neki favoritként, annak ellenére, hogy az északír pályafutása legnagyobb sikerét a World Grand Prix-n érte el, amikor 2017-ben megnyerte a tornát. Igaz, Gurney teljesítménye azóta már visszaesett és például az elmúlt három évben győzelem nélkül maradt a WGP-n. Mondjuk Crossnak sincs túl jó mérlege ezen a major tornán, öt nekifutásból a második körnél tovább még nem tudott jutni. Elég ki-ki meccs szaga van ennek, aki egy kicsit jobb napot fog ki, behúzhatja ezt a találkozót. Viszont a 2.5 szett feletti opció ide sem rossz választás, alapvetően hullámzásra lehet számítani mindkét oldalon.

 


A következő találkozóra, James Wade és Martin Lukeman párharcra különösen kíváncsiak leszünk, mert utóbbi bár debütál ezen a tornán, de olyan kiszálló számokat hozott a szezonban, hogy akár meglepetést is okozhat. Más kávéház persze nagyszínpadon jól dobni a duplákat és más egyéb versenyeken. Lukeman egyre több nagy tornán tűnik fel és gyűjti a tapasztalatokat, de azért természetesen rutinban nem veheti fel a kesztyűt Wade-del, aki 18. alkalommal játszik a World Grand Prix-n. Tudjuk jól, hogy a Gépnek a kiszállózás az egyik nagy erőssége - nem véletlenül húzta be kétszer ezt a tornát -, az idei szezonban például senki sem gyilkosabb nála akkor, ha kiszálló következik és csak egy nyíl van a kezében. 

Benne van a pakliban, hogy nagyon megszenved a továbbjutásért Wade...

Trükkös meccs vár a világelső Gerwyn Price-ra is, aki a mindig mindenkire veszélyes Martin Schindlerrel csap össze. A walesi mondjuk elég jó, 9-3-as mérleggel áll a német ellen és idei mindhárom egymás elleni meccsüket behúzta. Schindler általában kihozza Price-ból a legjobbját, amivel viszont a német már nem igazán tud konkurálni. Ezen a tornán kicsit sötét ló Schindler, most debütál majd és nem igazán tudni, hogy mire számíthatunk tőle. Alapvetően inkább tömegben erős, mint kiszállózásban, szóval komoly meglepetés lenne, ha borítani tudná a papírformát. 

Az est utolsó összecsapásán Michael Smith és Nathan Aspinall feszül egymásnak, ami jó kis presztízs csatának ígérkezik a két angol között. A felvezetőkben többször megénekeltük, hogy "Bully Boy" kifejezetten pocsék World Grand Prix-mérleggel áll, ami elsősorban annak köszönhető, hogy mindig is tömegben nyújtott kiemelkedőt. Ezen a tornán viszont nagyon kell tudni a duplákat, ebben pedig Aspinall jobb. 
 


Az első játéknapon bejött a duplázó kombink és kieszeltünk egy hasonlót keddre is. Veszélyes ellenfelek a németek, de azért Nopperttől és Price-tól is továbbjutást várunk, illetve Aspinalltól egy szettet. 

 

Ti milyen tippekkel indultok harcba a második játéknapon?

 

{"headTitle":"World Grand Prix, 2. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-04 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Noppert - Clemens: 2.5 szett felett","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Cullen - Heta: 180-ak száma 4.5 felett","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Cross - Gurney: 2.5 szett felett","odds":"1.94","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Aspinall nyer Smith ellen","odds":"2.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Noppert + Price + Aspinall +1.5 szett hendikep","odds":"2.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}