Darts

Ki nyeri a World Grand Prix-t? - szavazás

Október 3-án, hétfőn Leicesterben elrajtol a dartsszezon egyik legrangosabb viadala, a 25. World Grand Prix.

Ez a verseny minden évben komoly izgalmakat tartogat, miután a dupla beszálló meg tudja kavarni az esélyeket. A mezőny pokolian erős, hiszen a top 20-ból senki sem hiányzik, tehát mondhatni, hogy, aki számít, az színpadra lép Leicesterben. Idén az összdíjazás már 600 ezer angol font lesz, amelyből a bajnok 120 ezret vághat zsebre, szóval elég szép kis summák kerülnek kiosztásra. 

Egy éve Jonny Clayton első World Grand Prix-címét ünnepelhette, aki ugyan nem kiemeltként masírozott át a mezőnyön, ám olyan szezonja volt, hogy egyáltalán nem számított meglepetésnek a végső sikere. Arra mondjuk már kevésbé lehetett számítani, hogy a döntőben 5-1-gyel keni el a száját a 2020-as bajnok Gerwyn Price-nak, de annyira szaladt a keze, hogy világelső honfitársának egyszerűen nem volt válasza. 

Claytonnak idén nincs olyan sikeres éve, mint a 2021-es volt, de pont emiatt nagyon motiváltan érkezett Leicesterbe. 

"A dupla be- és kiszálló komoly kihívást jelent és elválasztja a férfiakat a fiúktól. Ha a legjobb játékomat veszem elő, akkor jó esélyem van megvédeni a címemet."

Underdogként minden sportágban könnyebb, mert radar alatt repülhet. Teljesen más, ha a te skalpodra vadásznak. Azt hiszem, idén túl nagy nyomást helyeztem magamra, hogy megvédjem a címeim, így próbálom most ez kizárni.

- nyilatkozta Clayton, illetve hozzátette, hogy volt egy hullámvölgye, de remélhetőleg most már helyére kerülnek a dolgok. 

A walesi címvédése 9.40-szeres kasszát fizet, ami elég kecsegtető, ugyanakkor elég nehéz ágra került, hiszen a negyedében ott van Peter Wright, Dimitri Van den Bergh és Dirk van Duijvenbode, sőt még Dave Chisnallt is illik megemlíteni. 

Chizzy akár meglepetésembere is lehet ennek a tornának, ugyanis múlt héten Belgiumban egy European Tour-trófeával melegített, a World Grand Prix pedig mindig is közel állt hozzá.

A 42 éves angol ezen a tornán játszotta első nagyszínpados döntőjét még 2013-ban, illetve ez az egyetlen olyan major torna, ahol négy alkalommal is eljutott legalább a legjobb négyig.

Chisnallnak tehát kifejezetten fekszik a dupla be - dupla ki és úgy tűnik, hogy a formája is kiváló, hiszen a belgiumi menetelése során még egy kilencnyilas játékot is összehozott. 

Clayton és Chisnall egyébként már a második körben összefuthat, így bármelyikük végső győzelmére fogadni elé rizikós. Egyértelműen ez a legsűrűbb negyed, de azért a többi esélyesnek sincs könnyű dolga. 

Price-ra Damon Heta jelenthet komoly fenyegetést, míg Michael van Gerwenre leginkább Luke Humphries. A holland esetében nagy kérdés, hogy tud-e fejlődést mutatni a duplákon, ugyanis az elmúlt hónapokban nagyon szenvedett a kiszállóknál. 

Nézd meg a Hathárom legújabb partnerirodáját és regisztrálj a parádés, akár 120 eurós bónuszért!

Nagyon nyitottnak tűnik a második negyed is, ahol Michael Smith a legmagasabban jegyzett dartsos, azonban az angolnak messze ez a leggyengébb major versenyre. Amennyire például Chisnall jól muzsikál a dupla beszállóval, annyira pocsékul szokott menni a játék Smith-nek. Szóval erről az ágról James Wade, Nathan Aspinall, Danny Noppert vagy akár Andrew Gilding is eljuthat az elődöntőig. 

Aspinall egyébként 29-es szorzón nem rossz választás a végső győztesre, mert a mezőnyből azon kevés játékosok közé tartozik, aki idén a dupla 20-at, 18-at és 16-ot is 40% feletti hatékonysággal dobja. 

Abban a tekintetben is ott van a legjobbak között, hogy amikor már csak egy nyíl van a kezében, akkor 42%-ban megoldja a kiszállót. 

{"headTitle":"World Grand Prix 2022, Végső győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-10-03 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gerwyn Price","odds":"5.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Michael van Gerwen","odds":"5.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Peter Wright","odds":"7.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Jonny Clayton","odds":"9.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Michael Smith","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Luke Humphries","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Dimitri Van den Bergh","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Joe Cullen","odds":"19.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Danny Noppert ","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Dave Chisnall","odds":"23.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Dirk van Duijvenbode","odds":"26.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"},{"eventTitle":"Nathan Aspinall","odds":"29.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"bankonbet"}]}

Egyre nagyobb kihívás megjósolni egy-egy major tornán, hogy ki lehet a legjobb, hiszen nagyon összetömörült a mezőny és nincsenek jelenleg kiugró játékosok.

Fentebb látható, hogy a bukmékereknél mi az erősorrend, te kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is, így kiírtunk egy szavazást a végső győztest illetően. 

Ki nyeri a 2022-es World Grand Prix-t?x;