Felkészülés

Nem is kell jobb felkészülési meccs, mint egy Liverpool-Manchester United!

  • Cipolla

A két angol gigász Bangkokban csap össze kedden, amely mindkét csapat első felkészülési találkozója lesz az új évadban.

Egyre közeledik az augusztusi topligás szezonstart, így a nagycsapatok is megkezdik a barátságos mérkőzések sorát szép lassan. Számos topklubnál ez az időszak az ázsiai/amerikai piac szélesítése, így egy rövidebb turnén keresztül próbálnak kedveskedni és újabb szurkolókra szert tenni. A Liverpool csak Ázsiában marad, de a Manchester United Melbourne-ben is további két meccset játszik az elkövetkezendő napokban. Az északnyugati derbi kissé furcsa lesz tét nélkül, de a fogadóirodák természetesen nem hagyják ki a találkozót és az előző idényben sokkal meggyőzőbb Liverpoolt favorizálja.

3867987

A Liverpool igazán bő, 37 fős kerettel utazott el Thaiföldre. A keretbe már visszatért mindenki, aki egészséges így a sztárok is elutaztak a csapattal. Sérülés miatt egyedül Kaide Gordon maradt ki, illetve Kelleher könnyen lehet, hogy elhagyja a Liverpoolt még a nyári átigazolási szezonban, ugyanis a mellőzése okáról egyelőre nincs hír. A nyáron az egyetlen komoly távozó Sadio Mané volt, helyére azonban az a Darwin Núnez érkezett, aki tavaly a Benficával egy igen erős szezont tudott a háta mögött. Érkezett még Fábio Carvalho illetve Calvin Ramsay is, de nekik az esélyük viszonylag kevés a stabil kezdőre. 

A Manchester Unitednél átvette az irányítás Erik ten Hag, meglepő, de nagy mozgás még nem volt a keretben, pedig számos játékos sorsa úgy tűnt megpecsételődött a keretben. Több új igazolásnál nem a Unitedet választották a kiszemeltek, ami az elmúlt évek vesszőfutása után nem akkora meglepetés, azonban komolyan fájhat. Az Európa Liga-indulás szinte ellehetetleníti a sztárok érkezését, nem véletlenül röppen fel Cristiano Ronaldo esetleges távozásáról egyre több pletyka. Nem is tartott a kerettel Thaiföldre, de az egyetlen új szerzemény Tyrell Malacia elutazott, akivel kiegészülve 31 játékost vitt el a holland mester. A keddi találkozó után pedig még Ausztráliába is játszik két meccset az együttes. A keret sok fiatallal van feltöltve, kérdéses kik kapnak szerepet az első 90 percben, mindenesetre a sajtótájékoztatón kijelentette Ten Hag, hogy Harry Maguire lesz a következő szezonban is a csapatkapitány. Támadó focit tervez játszatni a tar mester, de nem kérdés, hogy 1-2 hét felkészülés alatt ennek maximum az előszelét lehet majd a pályán felfedezni.

Mire fogadjunk?

Egy felkészülési meccsre mindig bonyolult fogadni, pláne ha két sztárcsapat találkozik. 90 percet vélhetően senki sem fog kapni, jó eséllyel a félidő vagy a 60. perc tájékán egy közel sorcserét láthatunk a csapatoktól. Ten Hag erősebb csapatot küldhet pályára, mint a német mester, ahol inkább várható, hogy több időt kapnak a fiatalok. Miután az előző évadban óriási volt a különbség a felek között (4-0, 5-0) a Liverpool javára, így a minőség továbbra is a Vörösök oldalán van, azonban az új edző érkezésével vélhetően sokkal erősebb lehet a motiváció a United játékosainál.

A tippünk kissé meglepő lehet, de a kevés gólt favorizáljuk kedd délutánra. Miután mindkét csapat az első meccsére készül, ahol felforgatott csapatok találkozhatnak, a motivációs különbségek pedig épp ellentétesek a jelenlegi erőviszonyokkal, így egy szorosabb találkozót várunk, ahol maximum három gól születhet. Miután a 3.5-es line is egész jó szorzón fogadható, így bevállaljuk az undert, amely bármelyik fél 2-1-es sikerével is pénzt hozna.

{"headTitle":"Liverpool - Manchester United","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-12 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3.5 gól alatt","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

 

[3867987] 2022-07-12 15:00:00 Liverpool - Manchester Unitedx;