Férfi kézi-Eb 2022

Lefekszik Dánia Franciaországnak?

A középdöntő utolsó fordulójában Dánia-Franciaország szuperrangadót rendeznek. A dánok már biztos elődöntősök, a franciáknak viszont mindenképp kellene legalább egy pont.

Három mérkőzés maradt hátra a férfi kézisek Európa-bajnokságának középdöntőjéből, az 1-es csoportban pedig még csak annyi dőlt el, hogy Dánia biztosan elődöntőt játszik. Hogy 1. vagy 2. helyen megy tovább a négy közé, az csak szerda este derül ki, mivel amennyiben Franciaország legyőzi a skandináv válogatottat, akkor a francia csapat lesz az első. 

Mindez azért érdekes, mert a másik ágon már megvannak a szereplők, Spanyolország az első, Svédország a második helyen jutott tovább. 

Bár ezen a szinten nem igazán számít, hogy ki a következő ellenfél, Dánia számára egy skandináv rangadó nem biztos, hogy kívánt esemény, főleg úgy, hogy az öregecske spanyol csapat ellen első ránézésére is több esélyük lehet. 

Valamit érezhetnek a fogadók is, ugyanis a dánok győzelme 1.50 körüli nyitó oddsokról már 1.90 feletti átlag szorzón jár. 

 

A dán-francia párharc az utóbbi időszakban a kézilabda El Clásicója lett. A két válogatott utoljára novemberben a Golden League-ben találkozott, akkor sima dán győzelem született. Igazán fontos tétmeccset az olimpiai döntőben vívtak, azt viszont a franciák húzták be, a 2019-es vb elődöntőben azonban magabiztos dán siker született. 

Dánia az egyetlen csapat az Eb mezőnyében, amely mindegyik mérkőzését megnyerte, ráadásul igazán még meg sem izzadt. Nem jellemző, hogy a dán csapat bárkitől is félne, így nem biztos, hogy elengedik ezt a mérkőzést, ugyanakkor gondolva a hátralévő két mérkőzésre is, az sem valószínű, hogy meg akarnának szakadni a pályán. 

A francia válogatottnak viszont pontot kell szereznie, mivel Izland a papírforma alapján megveri Montenegrót és ezzel pontszámban beérheti a gallokat. Mivel az egymás elleni eredmény az északiaknak kedvez, Karabaticéknak kell legalább egy X. 

Mire érdemes fogadni? 

Nagyon nehéz megtippelni ennek a mérkőzésnek a kimenetelét. Fontos tényező ugyanis, hogy mi lesz Izlanddal, ha esetleg nem nyernek, akkor ennek a meccsnek nem sok tétje marad. 

Ha viszont nyernek, akkor a franciák motiváltak lesznek, és mivel a legutóbbi meccsen már visszatértek a hiányzóik és ezáltal a védekezésük újra rendben volt, látunk győzelmi esélyeket a számukra. Dánia bármilyen felállásban bombaerős, így semmiképpen nem írnánk le, függetlenül attól, hogy esetleg már a pénteki meccsre készül. 

Szoros végeredményt várunk ide, így a franciákat egy eltolt pluszos hendivel megtámogathatjuk, esetleg egy Montenegró plusszos hendivel összekötve kombiba is rakhatjuk. 

A játékos-speciális piacokon viszont megpróbáljuk Dika Mem góljait. A világklasszis átlövő az Eb első hetében meglehetősen haloványan teljesített, de Montenegró ellen már hét gólig jutott, és a dánok ellen is nagyot sokat várnak tőle. 

Illetve megjegyeznénk, hogy Kentin Mahéra is lehet fogadni, akire megint 5,5-ös határt szabtak meg, miközben korona miatt nem is lépett pályára az elmúlt két meccsen. Egyelőre nincsenek hírek arról, hogy visszatérhetne, de ez még a nap folyamán változhat, így érdemes figyelni a híreket, hiszen ez a line magas, szóval az under szerintünk jó tipp rá. 

{"headTitle":"Dánia - Franciaország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-26 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Franciaország +4 (3 esélyes hendikep) ","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Dika Mem góljai 4.5 felett ","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}