Férfi kézi Eb 2022

Kiakadtak a magyarországi állapotokra a kézisztárok

Alaposan meglepődtek a kézi Eb miatt Magyarországra érkező válogatottak, amiért idehaza lazábban védekezünk a járvány ellen.

Még el sem kezdődött a szlovák-magyar rendezésű kézilabda Európa-bajnokság, de már is itt az első botrány, amelyet a francia válogatott 'robbantott ki'. A többszörös olimpiai bajnok francia válogatott kedden érkezett meg Magyarországra, egészen pontosan Szegedre, ahol majd a csoportmérkőzéseit vívja, és több francia lap is beszámolt róla, hogy a válogatott játékosait 'sokkhatás érte'. 

Karabaticéknak nem tetszett, ami Szegeden fogadta őket // depositphotos.com

Minden idők egyik legnagyobb játékosa, Nikola Karabatic arról panaszkodott: miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás azután, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről

A szövetségi kapitány Guillaume Gille is megerősítette Karabatic aggályait.

„Eddig nagyon komoly korlátozások között készültünk, most meg megérkeztünk Magyarországra és gyakorlatilag nem tesznek semmit a vírus ellen. Nem tudjuk elfogadni, hogy ilyen körülmények között lakjunk, amikor egy pozitív teszt bárkinek az Eb végét jelentheti. Eddig mindent megtettünk, hogy a lehető legerősebb csapatunkkal tudjunk játszani, de ilyen körülmények között kiszolgáltatottak vagyunk. A problémákat jeleztük a szervezők és az EHF felé is, reméljük, hogy minél hamarabb választ kapunk a kérdéseinkre.”
 

Közben a szerb válogatott szövetségi kapitánya szintén arról posztolt, hogy miután a csapat megérkezett Szegedre és elfoglalta a főhadiszállását, újabb játékosai kapták el a vírust, és bár tüneteik nincsenek, pár napig karanténba kell vonulniuk, így pedig biztosan kénytelen lesznek kihagyni az ukránok elleni nyitómeccset.

A kézi Eb csütörtökön kezdődik, négy magyarországi és három szlovákiai helyszínnel. A jelenlegi járványvédelmi intézkedések miatt a szlovák helyszíneken csak negyedházzal rendezik a meccseket, de a magyar csarnokok maximális kapacitással mehetnek. Ez Budapesten 20.000, Szegeden 8000, Debrecenben pedig 6500 nézőt jelent. Azok a játékosok, akik pozitív tesztet produkálnak, legalább öt napra karanténba kell, hogy vonuljanak, és csak negatív teszt után csatlakozhatnak újra a társakhoz.  

Hogy mi lehet a történet folytatása, azt nem tudni, ugyanis Magyarországon jó pár nyugat-európai országhoz képest valóban lazábbak a védekezés elleni szabályok és korlátozások, ez pedig akár azt is jelentheti, hogy a csapatok valójában nem csak az ellenfelekkel, hanem a vírussal illetve annak elkerülésével is meg kell, hogy küzdjenek. 

Az Európa-bajnokság legnagyobb esélyesének egyébként Dánia számít, megelőzve Svédországot, Franciaország és Spanyolországot. A magyar válogatott a B-csoportban Hollandiával, Portugáliával és Izlanddal találkozik, ahonnan jó esélye van bekerülni a középdöntőbe. A mieink esélyeiről ITT olvashatsz bővebben! 

{"headTitle":"Férfi kézi Eb 2022 - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-30 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dánia ","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Svédország ","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Franciaország ","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Magyarország","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}