Férfi kézi-Eb 2022

A kínos vereség ellenére még favoritok vagyunk a továbbjutásra

Vereséggel kezdte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot a magyar válogatott, a továbbjutás azonban még nincs veszve.

Nem kellet sokat várni a szlovák-magyar közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság első vaskos meglepetésére, sajnálatos módon azonban a nyitónap negatív szenzációját éppen a magyar válogatott okozta. 

Fotó: MTI

A hollandok elleni mérkőzés előtt ugyan a mieink 6 gólos favoritnak számítottak a fogadóirodáknál, végül azonban 31-28-as vereséget szenvedtünk, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe is kerültünk a továbbjutást illetően. 

Előzetes ugyanis mindenki úgy számolt, hogy a hollandok elleni meccs a legtutibb a csoportban, a kvartett első helyéért pedig a portugál-izlandi duóval szemben kell majd megmérettetnünk. Így viszont most minden borult, a magyar válogatott pedig elég necces helyzetbe hozta magát, hiszen egy győzelem szinte biztos, hogy nem lesz elég a továbbjutáshoz, a körbeverések miatt pedig még az sem tuti, hogy két sikerrel ott vagyunk a középdöntőben. 

Persze a helyzet nem reménytelen, csak játékban nagyot kell javulni. Remélhetőleg a portugálok elleni vasárnapi mérkőzésre már egy összeszedettebb és fegyelmezettebb csapatot látunk kifutni a parkettre és ha nehezen is, de hozzuk a két pontot, mert abban az esetben a jövő hét kedden esedékes Izland elleni találkozó a továbbjutásról is dönthetnek akár. 

Az Eb előtt a B-csoportnak a magyar válogatott volt az esélyese, a csoportgyőzelmünket pedig 1.50-1.60-as szorzó körül kínálták a fogadóirodák, míg a kiesésünket 12-szeres szorzóért mérték.

 

A hollandok elleni vereséget követően viszont értelemszerűen megugrott a szorzónk és jelenleg 2,75-ös oddsot fizetnek a magyar csoportelsőségre, a favoritok pedig az izlandiak lettek. A szorzók alapján ez a két válogatott jut(hat) be a középdöntőbe, de a pályán derül ki, hogy jól kalkuláltak-e az oddsmesterek.  Az első meccset látva alighanem minden magyar szurkoló kiegyezne már egy szimpla továbbjutással is...

{"headTitle":"Csoport győztes - B csoport ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-14 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Izland ","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Magyarország ","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Portugália ","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Hollandia ","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
Te milyen szereplést vársz a magyar válogatottól az Eb-n?x;