Darts

Gary veretése az est "tutija"? - tippek a liverpooli fordulóra

  • Cesc18

Március 12-én, csütörtökön Liverpoolban, az M&S Bank Aréna színpadán folytatódnak a 2020-as Premier League Darts küzdelmei.

Ismét öt kiváló párharc vár ránk, a tét pedig egyre komolyabb, ugyanis a maival együtt már csak négy fordulót rendeznek, mielőtt valakitől búcsút veszünk. A liverpooli beugrós szerepében Stephen Bunting tetszeleg majd, aki Rob Cross ellen bizonyíthatja a rátermettségét. 

Premier League Darts, 6. forduló    
Kezdés Mérkőzések 1 X 2
20:15 Michael Smith - Peter Wright 2.75 4.10 1.97
20:55 Daryl Gurney - Glen Durrant 2.64 4.15 2.02
21:35 Gerwyn Price - Michael van Gerwen 2.95 4.15 1.86
22:15 Rob Cross - Stephen Bunting 1.81 4.15 3.10
23:00 Gary Anderson - Nathan Aspinall 2.38 4.10 2.28

Az est rögtön egy pikáns összecsapással veszi kezdetét, avagy a tabella második helyén tanyázó Michael Smith és a a regnáló világbajnok Peter Wright néz majd farkasszemet egymással. Előbbi hetek óta fantasztikusan teljesít a Premier League-ben, immáron sorozatban három győzelmet számlál és csak gyengébb legaránya miatt nem vezeti a bajnokságot. Múlt héten Wright is sebességet váltott és egy egészen zseniális, 110-es átlagot pakolt oda, amire Nathan Aspinallnak nem volt válasza. Kellett ez már a skótnak, mert a veszélyzóna közelébe sodródott.

Az utóbbi időben mutatott formájuk alapján tehát komoly tűzijátékra van kilátás. Idén egyébként kétszer meccseltek már és mindkét alkalommal csak nüanszok döntöttek - a Masters döntőjében Wright meccsnyilakról nyert, míg a belga ET elődöntőjében Smith 7-5-tel tudott visszavágni. 

A fogadóirodák a skót felé húznak, véleményünk szerint viszont ez egy abszolút háromesélyes meccs. Fogadás tekintetében a sok 180-ban lehet fantázia, a hazai bukinál 6.5 a line és 1.75-öt adnak az overre.

Az angol-skót csatát egy északír-angol derbi követi majd, méghozzá az utolsó Daryl Gurney és a listavezető Glen Durrant főszereplésével. Akár rá is vághatnánk, hogy országos kettes, de tudjuk jól, hogy Premier League-ben nincs különösebb jelentősége az első az utolsóval meccsel, hiszen a profi mezőny krémje feszül egymásnak hétről-hétre. Gurney ráadásul ismét győzelmi kényszer alatt lép majd színpadra, továbbra is pontot/pontokat kell szereznie, ha nem akar az első kieső lenni. 

Érdekes meccs lesz, mert Duzza a Premier League alatt a köztes tornákon nem sziporkázik, csütörtök esténként viszont rendre kiváló játékot tudd hozni. Gurney-től is jobb teljesítményt várhatunk, ugyanis a UK Openen életjeleket mutatott és csak az egész hétvégén fantasztikusan dobó Michael van Gerwennel nem bírt el. 

Belelátunk ebbe a meccsbe egy pontosztozkodást, de a fogadásunk szokás szerint arra irányul, hogy nem Durrant dobja a több 180-at. 

Van Gerwen 11-9-re nyerte a UK Open döntőjét Price ellen. - Fotó: PDC

A Smith-Wright is erős kandidáltja a nap slágermeccsének, de azért presztízsben talán Gerwyn Price és Van Gerwen ütközete elé sorsolható. Utóbbi egy hete magához képest gyászos teljesítményt nyújtott, a hétvégén Mineheadben viszont komoly erődemonstrációt tartott, a döntőben éppen a walesi riválisát legyőzve. Először láthattuk 2020-ban azt az MVG-t, aki ellen nem nagyon van ellenszer. 

Price azért nem tartotta rosszul a lépést a hollanddal, szóval ha ezt a formájukat hozzák és a walesi jobban tud kiszállózni, akkor egy újabb tűzijátékra van kilátás. Van Gerwen esetében érdekes kérdés lesz, hogy az új szponzora melyik nyílkészletével áll színpadra. Egy hete ugyanis beújított, amivel nagyon nem érezte a játékot, a UK Openen viszont az első verzióval dobott és láthattuk, hogy mennyire sült a keze. Ez egy fontos faktor lehet, ami miatt ebbe a meccsbe nem is merünk belenyúlni. 

A forduló negyedik meccsén két angol, Rob Cross és Stephen Bunting feszül egymásnak. Utóbbi azon kihívók közé tartozik, aki korábban állandó tagja is volt a sorozatnak, szóval számára egyáltalán nem lesz új a Premier League hangulata. Ezért is ígérkezik ez rettentően nehéz meccsnek a világbajnok angolnak, ráadásul Bunting nyomás nélkül képes lehet kihozni magából a legjobbját. 

Cross egyébként egyáltalán nem meggyőző, Gurney után talán a második leggyengébb teljesítményt nyújtja, nem csoda, hogy az északírrel is leikszelt a múlt héten. Ezen a meccsen nagyon fontos lenne számára, hogy megszerezze a két pontot, mert a hátralévő három fordulóban a jelenlegi első hárommal kell majd megmérkőznie. 

Itt megérheti megrizikózni az X2-t, mert Bunting számára fogható a jelenlegi Cross.

Az est utolsó összecsapásán Gary Anderson és Nathan Aspinall méri össze a tudását. Múlt héten Exeterben mindketten vesztesen hagyták el a színpadot, ám amíg az angol közel 100-as átlaggal maradt pont nélkül, addig a világbajnok skót csak 88-as átlagot dobott. Nagyon rosszul ment a játék Andersonnak, tavaly láthattunk ennyire kilátástalan meccseket tőle. Igazából nem dobott jól a UK Openen sem, szóval hiába indította biztatóan az idei szezont, ismét kezd gödörbe kerülni. 

Aspinall viszont folyamatosan egy elég erős szintet hoz és jelenleg a legjobb négy között találjuk a tabellán. Mineheadben nem volt szerencséje, rögtön az első sorsolásnál megkapta Van Gerwent. 7-7-ig egyébként tartotta a hollanddal a lépést, de utána jöttek a nagyon erős körök a világelsőtől, amikkel nem nagyon tudott konkurálni Asp.

Jelenleg számunkra az angol sokkal meggyőzőbb és ne felejtsük el, hogy az előző világbajnokságon sem bírt el Anderson Aspinall-lal. 

A háromesélyes piacokat átnyálazva, talán Asp nyeretése a forduló egyik legjobb befektetése.

 

{"headTitle":"Premier League, 6. fordulós tippötletek","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-12 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Smith-Wright: 180-ak száma 6.5 felett","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Gurney-Durrant: Gurney dob több 180-at","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Anderson-Aspinall: Aspinall nyer","odds":"2.28","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

>>>Hatalmas oddsok a pályán! Regisztrálok a TippmixPro-ra a magasabb szorzókért!<<<