Magyar foci

Akkor most jön a szokásos edzőváltás a Vidinél?

Bajnok lett a Videoton, ideje kirúgni az edzőt. Eddig ugyanis ez volt a trend Fehérváron. Vajon marad Nikolics?

Akkor most jön a szokásos edzőváltás a Vidinél? - Fotó: vidi.hu

Vasárnap a Honvéd elleni 2-0-s sikernek köszönhetően bajnok lett a Videoton együttese, a székesfehérvári klub történetének harmadik aranyérmét szerezte meg a magyar élvonalban. Az eddigi, két bajnoki cím bezsebelését követően a piros-kékeknél automatikusan kirúgták az edzőt, hiszen 2011-ben Mezey Györgyöt Paulo Sousa, míg 2015-ben Joan Carrillót Bernard Casoni váltotta.

Ennek a lehetősége most is "biztosított", hiszen egyrészt voltak komoly hullámvölgyei a csapatnak a szezon során - elég, ha csak a 2017-es év utolsó találkozóira gondolunk -, másrészt a tavalyi, Partizan Belgrád elleni 0-4-ért szinte mindenki Marko Nikolicsot tette felelőssé. Az a mérkőzés abszolút nem volt szerencsés, főleg, hogy ilyen komoly téttel bírt, s ugye a szerb mester épp a belgrádi csapatot hagyta ott pár héttel korábbi a Videoton kispadjáért.

Nikolics egyébként köztudottan imádja korábbi klubját, s mivel a Partizan a 2017-2018-as szezonban meg sem tudta közelíteni egy évvel korábbi önmagát a bajnokságban - a Crvena zvezda simán behúzta bajnokságot -, így felröppentek a hírek, hogy visszatér Belgrádba vagy esetleg Kelet-Európába távozik. Ám úgy tűnik, hogy mégsem:

"Ahogy a TV-ben is elmondtam, nem igaz, hogy hazamegyek a Partizanhoz, sem az, hogy már aláírtam az új szerződésemet. Hosszútávra érkeztem, úriemberek módjára megegyeztünk arról, hogy folytatjuk, de még nincs aláírva semmi. Egyébként sem mennék sehova, hiszen jelenleg is 2019 nyaráig érvényes a szerződésem. A pletykák elterjesztése destabilizációs kísérletek voltak, de nagyon őszinte a klubon belüli kommunikáció, így nem volt ránk hatással. A csapat majd a bajnokság után orvosi vizsgálatokkal kezd, két napig Fehérváron készülünk majd, utána utazunk Ausztriába két hétre. Ott öt edzőmérkőzést tervezünk, ellenfeleink lesznek jelen állás szerint a DAC, az Osijek, a Rosztov és a Kapfenberg is" - mondta Nikolics a vasárnapi sajtótájékoztatón.

Nos, jelen állás szerint tehát úgy tűnik, hogy kitölti kétéves szerződését Nikolics a Videoton kispadján, azonban nagy kérdés, hogy, ha befut egy olyan ajánlat, ami mind a mesternek, mind a klubnak előnyös lenne, akkor vajon maradna-e tovább a székesfehérváriak vezetőedzője? Merthogy egyrészt kapós edző - két év alatt, két különböző országban nyert bajnokságot - , másrészt 2016 augusztusában szintén két évre írt alá Nikolics a Partizanhoz, 2017 május 31-én mégis kérte, hogy bontsák fel a szerződését, hogy később a Vidihez igazolhasson...

Az biztos, hogy a magyar futballnak perpillanat az lenne a legjobb, ha Nikolics maradna a következő szezonra is, ugyanis a Videoton az első selejtezőkörben kapcsolódik be a Bajnokok Ligájában, ahol kiemelt lesz, vagyis papíron illene a következő körbe jutnia. Szerencsés esetben ott is lenne esélye - ugye nem felejtettük el, hogy tavaly a Bordeaux-ot ejtette ki a Vidi az Európa Ligában -, ám, ha mégis kipottyanna a BL-ből, akkor is az EL playoff körében találná magát, ahol pedig bármi megtörténhet.

A Videoton utóbbi években történt edzőcseréivel alábbi cikkünkben foglalkoztunk: