Darts

Háromesélyes a harc a trófeáért - szakértői tippek

Nincs egyetértés a PDC Hungarian Fan Club csapatában, mindenki más bajnokot vár.

Korábbi cikkünkben már górcső alá vettük az elődöntős párosításokat, most pedig lássuk, hogy miként vélekednek az esélyekről a PDC Hungarian Fan Clubbos srácok, azaz a Sport TV két szakkommentátora, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd, illetve a statisztikai guru, Bata József.

Vereczkey Lajos

"A magam részéről érdekesen éltem meg az idei PL-sorozatot, hiszen ez volt az első Taylor nélkül. Aztán sok tekintetben hozta a várt eredményeket. Szinte borítékolható volt, hogy újoncok fognak búcsúzni az első etap után. Mondjuk Price gyenge teljesítménye meglepett, de az tény, hogy a két leggyengébb esett ki. Igazán meglepetést két teljesítmény okozott, így Peter Wright volt nekem a negatív, míg Michael Smith a pozitív meglepetés." 

Az elődöntőkben én szoros meccseket várok, és ezúttal úgy gondolom, hogy Michael van Gerwen biztosabban fog kiszállózni, mint tette azt a világbajnoki elődöntőben Rob Cross ellen. Michael Smith esetében még mindig azt érzem, hogy pont a mentor és edzőpartner ellen nem tud mentálisan felülkerekedni, így Gary Anderson sikerét várom

"A döntőben én elképzelhetőnek tartom, hogy ki fog jönni a két játékos közötti terheltségi tényező. Gary Anderson szinte csak a Premier League versenyére koncentrált, míg MVG továbbra is szinte minden versenyen részt vesz. Én ezúttal meglepetésre teszem a voksom, és skót győzelmet várok. Michael van Gerwen-Gary Anderson 10-11" 

Bata József

"Először is szeretném megköszönni a lehetőséget a hathármas fiúknak és akkor röviden összefoglalnám a mondanivalóm. Sajnos az idei Premier Liga az számomra nem volt túl érdekes és a kedvencem Adrian Lewis nem került be a 10 kiválasztott játékos közé, függetlenül attól végig követtem az összes játéknapot. Nem vagyok meglepődve, hogy a tabella legfelső fokán Michael van Gerwen végzett, igaz, nem fölényesen, viszont Michael Smith második helyezése számomra egy kellemes meglepetés. Ami szintén meglepő Peter Wright gyenge szereplése. A liga csalódása pedig Gerwyn Price, aki még egy győzelmet sem tudott magának biztosítani, csak két döntetlenre volt elég pillanatnyi formája." 

Számomra Michael van Gerwen a legnagyobb esélyes, hisz a másik három versenyzőn nem látom azt, hogy ilyen hosszabb mérkőzésen - mint például az elődöntő amely 10 nyert legre, vagy a döntő amely 11 nyert legre játszódik - képes lenne tartani a játék színvonalát.

"Van Gerwen mellé a döntőbe Gary Andersont várom és abban biztos vagyok, hogy ez egy nagyon izgalmas és kiélezett meccs lesz köztük. Ha eredményben kell kifejeznem a véleményem, akkor a következőt tippelem: Michael van Gerwen-Gary Anderson 11-8 Mindenkinek nagyon jó szurkolást és legalább egy 9 nyilast kívánok csütörtök estére."


Vegyél részt a nyereményjátékunkban, ahol tiéd lehet egy értékes nyílkészlet. Nincs más dolgod, mint ide kattintani és a cikk alatt kommentben leadni a tipped, hogy szerinted ki nyeri a nagydöntőt.


Ziegenhám Medárd

"Én érdekes eredményt várok. Úgy érzem, hogy mostanában Van Gerwen vagy nagyon magabiztos vagy nagyon hajlik, ha teher alatt van. Nem tett jót neki az a felismerés a PL holland fordulóin, hogy Barney még mindig mennyivel népszerűbb hazájukban, mint ő. Hiába van már évek óta kikiáltva a világ legjobb játékosának (teljesen jogosan), 2 vereség lett az eredménye Rotterdamban. Cross-továbbjutást várok. A második meccsen Gary Anderson győzelmét tippelem 10-5 arányban. Smith meglépte a PL-lépcsőfokot, de itt lesz neki a végállomás. A mester még behúzza ezt a meccset."

A döntő ennél sokkal érdekesebb lesz. Sokat gondolkodtam Garyn. Nagy a csönd körülötte, pedig nyert egy UK opent. De itt most ki fog jönni az, hogy egy igen éhes világbajnokkal fog játszani, és szerintem az éhség nagy úr - 106-os átlaggal kevesen nyernek vb-t. Rob Cross-Gary Anderson 11-7.
Premier League, nagydöntő   
Elődöntők 1 2
Michael van Gerwen-Rob Cross 1.15 4.20
Michael Smith-Gary Anderson 2.90 1.30

Ne felejtsetek el az utolsó fordulóra is tippelni!