Darts

Sikerül-e Van Gerwennek megdönteni a saját rekordját?

  • Cesc18

A világelső holland célul tűzte ki, hogy idén a 2016-ban nyert 25 trófeájánál is többet söpör be.

A holland szupersztár a hétvégén a németországi Sindelfingenben a European Darts Grand Prix keretén belül az idei 10. trófeáját hódította el - egy Masters-cím, két UK Open-selejtezős tornagyőzelem, négy Players Championship-siker és a mostanival együtt három European Tour megnyerése a 2018-as produkciója. Ez egészen zseniális teljesítmény, összehasonlításképpen, például a regnáló világbajnok Rob Cross még semmit nem nyert a 2018-as szezonban. De Van Gerwen továbbra is éhes a győzelmekre, olyannyira, hogy célul tűzte ki, hogy megdönti a 2016-ban felállított rekordját, amikor is egy idényen belül 25 tornát húzott be. 

Úgy gondolom, hogy sikerülhet 26 címet besöpörnöm idén. Minden győzelem erősebbé tesz és sok önbizalmat ad. Ha nem nyerek meg egy tornát, akkor sem csüggedek, csak előre tekintek, hogy legközelebb jobb legyek. 

- mondta a világelső holland, akitől egyáltalán nem elvetemült gondolat a rekord megdöntése, hiszen 2016 május elején kilenc trófeánál járt.

Van Gerwen rekordra hajt. - Fotó: PDC

Van Gerwen nem akármilyen játékkal hódította el a szezonbeli 10. címét Sindelfingenben. Vasárnap ugyanis úgy masírozott át a mezőnyön, hogy folyamatosan brutális átlagot dobott: Darren Webster ellen 104.80, Dave Chisnall ellen 109.54, Michael Smith ellen 109.59, míg a James Wade elleni döntőben 110.87 állt a neve mellett a statisztikai lapokon. 

Azt hiszem, ez volt életem legjobb versenye. Sorozatban háromszor 110 körüli átlagot hozni különleges, úgy vélem ez egy csodás teljesítmény volt tőlem. Mindenki le akar győzni, így valami különlegeset kell tennem, hogy megnyerjem ezeket a meccseket. 

Van Gerwen számára az elkövetkezendő két hétben a legfontosabb a Dutch Darts Masters és a Premier League nagydöntője lesz, de nem tervez visszavenni a tempóból a csütörtöki utolsó PL alapszakasz fordulóban sem. 

Fontos hetek következnek számomra, fantasztikusan érzem magam és szeretném ezt a győztes érzést megtartani. Annak ellenére, hogy biztos az első helyem a tabellán, meg szeretném mutatni mindenkinek, hogy mennyire jó vagyok. 

Gary Andersonra vár az a nem túl hálás feladat, hogy csütörtök este Van Gerwen ellen meccselhet, igaz, mindezt legalább hazai környezetben, Aberdeenben teheti. Erősen benne van a pakliban, hogy ők ketten majd a londoni finálé egyik elődöntőjében is megmérkőznek majd.

Ahogyan az látható, Van Gerwen fantasztikus mérleggel áll a Premier League-ben. Sorozatban hatodik alkalommal végez a tabella első helyén, az elődöntőben pedig még soha nem kapott ki. Nem csoda, hogy 1.50 körüli oddson kínálják a végső sikerét, ám egyik rutinos tipsterünk szerint ez is értékkel kecsegtet.

Ki lesz a Premier League 2018-as bajnoka?
   
Michael van Gerwen 1.50
Gary Anderson 5.25
Rob Cross 6.25
Michael Smith 11.75