Karrier

Na, így ne nyilatkozz tehetséges fiatal játékosként!

  • varin

Patrik Schick még semmit sem tett le az asztalra, de már elhagyná csapatát a Realért és a Barcáért.

Fotó: Twitter

Patrik Schick felfelé ívelő karrierjét mi is figyelemmel kísértük eddigiekben, így elsők között számoltunk be arról is, hogy szívproblémái miatt végül nem igazolta le őt a Juventus, majd arról is, hogy neki lényegében mindegy, hogy a Juventusban vagy a Romában futballozik-e. Schick Rómába szerződése óta 15 percet töltött eddig a pályán. Volt, hogy lábsérülése volt, izomproblémái is hetekig megakadályozták a játékban, de Di Francesco mester akkor sem számolt vele, amikor a kispadra tudta nevezni.

A cseh tehetségről már korábban is kiderült, hogy nem feltétlenül a szavak embere, hétről hétre sikerül bizonyítania, hogy jobb lenne, ha a pályára koncentrálna, nem pedig a jövőjére

   
Roma Döntetlen Lazio
2.25 3.45 2.85

"Nagyon motivál engem a pénz és hogy minél többet keressek. Egy napon talán még egy, a Románál is nagyobb együtteshez igazolok, ahol talán még több pénzt kapok majd. Ez a jellegű motiváció sokat segített nekem korábban is. Persze nem könnyű a Románál nagyobb klubot találni, de azért ott van a Real Madrid, a Barcelona és a Manchester United is" - nyilatkozta Schick.

A 21 éves válogatott támadó mesélt arról az időszakról is, amikor még úgy volt, hogy a Juventus játékosa lesz.

"Véget ért a szezon és jöttek az ajánlatok Rómából, Milánóból és Torinóból is. Végül a Juventus mellett tettem le a voksom és nem csak azért, mert maga Pavel Nedves hívott, de az egész kaland olyan izgalmasnak tűnt. Nagyon vártam, hogy júniustól a Juve játékosa legyek, de nem így alakult.

Én tudtam, hogy csak valami kis gyulladásról van szó, amely hamar elmúlik és jól is éreztem magam, de a Juventus húzta az időt. Amikor visszatértem a nyaralásból, az ügynököm mondta, hogy újabb vizsgálatra kell utaznom a klubhoz, de én nem voltam hajlandó erre" - nyilatkozta Schick.

A cseh játékos szavai után igen sokan megkérdőjelezték profizmusát, illetve lojalitását, mire Schick azzal válaszolt, hogy félrefordították az interjúját. Hát, bármit is mondott valójában a játékos, azért lenne rá egy fogadásunk, hogy nem ő lesz a következő Francesco Totti az örök városban...


A kitűnő formába lendülő Roma jövő hétvégén hatalmas derbit játszik, hiszen a szinté remekül muzsikáló Laziót fogadják közös otthonukban.

[2588442] 2017-11-18 18:00:00 Roma - Laziox;
241306