Átigazolás

Már Londonban is kiszemelték az olasz gólgyárost

  • varin

A világ egyik legjobb formájában lévő csatárát édesgetné magához a Chelsea szakvezetője.

Találós kérdés! Ki az támadó, aki Spanyolországban 15 meccsen csak 4 gólt szerzett, majd Olaszországba igazolt mindössze 10 millió euró ellenében, ahol is 55 mérkőzésen 43+11-es mutatóval áll és idén vezeti a Serie A góllövőlistáját? Az utolsó információ nyilván beszédes, de történetünk főszereplője az a Ciro Immobile, aki a Bundesliga és a La Liga kudarcait követően hihetetlen magasságokba jutott el ismét. És úgy tűnik, most a negyedik topligában is kipróbálhatja magát.

A 27 éves válogatott támadó iránt ugyanis a hírek szerint bejelentkezett a Chelsea gárdája, ahol nagy szükség lehet még egy igazán jó támadóra. A The Sun értesülései szerint Roman Abramovics mindenképp szeretné magához édesgetni az olasz játékost, ami engesztelésül szolgálhatna Conténak, amiért a nyáron oly' sok esetben maradt le kiszemeltjéről.

Immobile újra csúcsformában, így ismét Európa sztárcsapatai figyelik a teljesítményét

Immobile számára egyébként nem lenne ismeretlen Conte személye, a két olasz dolgozott együtt még 2010-ben a Sienánál, ám akkor a Chelsea jelenlegi vezére lemondott Ciróról, aki ezt követően végigjárta a szamárlétrát, míg a mostani teljesítményéig eljutott.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy megérné-e Immobilének ismételten költöznie, hiszen amíg a Dortmundnál és a Sevillánál borzalmasan gyenge mutatókkal keserítette a szurkolókat, addig a csizmán évek óta hihetetlen ütemben lövi a gólokat, legyen akár a Pescara, a Torino vagy a Lazio játékosa.

A római Sasok egyébként már egy konkrét ajánlatra nemet mondtak, a kínai Sanghaj SIPG 70 milliót utalt volna a fővárosba, ám Claudio Lotitót ez a biznisz nem érdekelte. Ami egyébként nehezítheti Immobile váltását, az az a tény, hogy a Chelsea-nél inkább játékoscserét szeretnének, mintsem kifizetni a támadó vételárát.

Szintén a The Sun pletykált egyébként arról is, hogy Antonio Contét Carlo Ancelotti válthatja a padon, ha végül feláll az olasz a Stamford Bridge-en.

A két csapat hétvégi bajnoki találkozói
   
  1 x 2
Benevento-Lazio 9.25 5.25 1.25
Bournemouth-Chelsea 5.25 3.60 1.60