Tenisz

Merjünk-e bízni Fucsovicsban?

  • Cesc18

A nyíregyházi teniszező szerdán kora délután az amerikai Jared Donaldson ellen lép pályára a bázeli tornán.

Fucsovics Mártont ismételten a világ legjobb 100 teniszezője között rangsorolják, és vélhetően így lesz ez a jövő héten is, hiszen sikerrel verekedte fel magát az ATP 500-as bázeli viadal főtáblájára.

A nyíregyházi Davis Kupa-hősünk az első selejtezőkörben szetthátrányból verte Franco Skugort, majd a második kanyarban már egy simább meccsen győzte le a nála 32 hellyel előrébb rangsorolt Florian Mayert.

Nagyon nehéz volt az első meccsem, még ismerkednem kellett a pályával, a labdával és a körülményekkel. Utólag talán nem is baj, hogy így alakult, mert Florian Mayer ellen már nem kellett ezekkel a gondokkal megküzdenem, azt hiszem, elég jó teljesítménnyel nyertem, aminek örülök, meg persze a top száznak is.

- nyilatkozta Marci, akit a bukmékerek favoritnak hoztak ki a világranglista-50. Jared Donaldson ellen. Ez köszönhető lehet többek között annak, hogy a 23 éves amerikai nem rendelkezik túl fényes statisztikával a fedettpályás tornákat illetően. 

Fogadás a továbbjutóra    
Fucsovics Márton Jared Donaldson
1.70 1.90

Donaldson a múlt héten Antwerpenben próbálkozott, de az első körben Szergij Sztahovszkij két szettben megálljt parancsolt neki. A szezon elején Memphisben sem tudott meccset nyerni fedettpályán az amerikai. 

Fucsovicsnak előnyt jelenthet, hogy két meccset már játszott és megismerkedhetett a körülményekkel. A tenisze abszolút megvan ahhoz, hogy legyőzze Donaldsont, így akár bizalmat is lehet szavazni a magyarnak. Az 1.70 helyett azonban még jobbnak érezzük 1.75-ért az első szettre tenni Marcit, miután az amerikainak még szoknia kell majd a pályát az elején.