E-sport

Kezdődnek az utolsó selejtezők, Európa és Észak-Amerika kedvenceiért lehet izgulni

  • Thanatos

A selejtezők csoportköre véget ért, csütörtökön hajnalban pedig mind a Cloud9, mind a Fnatic utolsó megmérettetik.

Ahogyan korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, a selejtezők első fázisának vége és érkezik a kieséses szakasz. Csütörtökön és pénteken hajnalban 4 db BO5 ütközet érkezik, melyek eldöntik, hogy kik kvalifikálják magukat a bajnokság fő részébe. Senkinek nem lesz könnyű dolga, ahogyan a meglepetések sem kizártak.

Oddsok a győztesekre
Cloud9: 1.083 Lyon Gaming: 7.00
Fnatic: 1.22 Hong Kong Attitude: 4.00
Fenerbahce: 1.14 Team oNe: 5.00
World Elite: 1.012 Young Generation: 13.00

Kezdésnek rögtön pályára lép a Cloud9 és a Fnatic is, akik Észak-Amerika és Európa harmadik képviselői. Nekik kötelező lenne megnyerni a mérkőzéseiket, hiszen elméleti síkon nagyobb erőt képviselnek ellenfeleikkel szemben. Viszont nem véletlenül vannak a selejtezőkben, így bőven előfordulhat, hogy a tapasztalat és rutin semmire sem lesz elég a kisebb régiók ellen...

[05:00] Cloud9 vs. Lyon Gaming

Alapvetően a Cloud9-t féltem kevésbé. Eléggé magabiztosan vették az akadályokat a csoportkörökben. Az Észak-Latin-Amerikából érkező Lyon Gaming ezzel szemben nem tudott a Team WE csapatával mit kezdeni, akiket pedig valahol a C9 szintjén képzelek. Véleményem szerint a 3-0 kötelező lenne Észak-Amerika csapatának, ám a BO5-ös szériák kiszámíthatatlansága miatt előfordulhat 1 meccs elhozása. Minden egyéb eredmény csak a csodával határos módon fordulhat elő, és ha lesz is nagy meglepetés az idei világbajnokságon, az szerintem nem most jön majd.

Thana-tipp: C9 3 – 0 LYN

Fotó: GameStar

[10:00] Fnatic vs. Hong Kong Attitude

Az igazat megvallva, ez már jóval érdekesebb összecsapás lehet. A Fnatic magabiztosan indította csoportját, ám egy vereség csak becsúszott nekik végül. Nem arról híresek, hogy félvállról vennék a dolgokat, eléggé preztizskérdést csinálnak az ilyesmiből, így nehéz lenne felmenteni őket a tétnélküliség alapján, ám egy picit biztosan ez is közreműködött. Az HKA viszont nagyon kemény meccseket vívott a Fenerbache ellen, ahol ugye végezetül alulmaradt harmadjára és így lettek másodikak a csoportjukban.  Ez már egy jóval színesebb és változatosabb ütközetnek ígérkezik, ahol el tudom képzelni, hogy 1 vagy akár 2 meccsen is megfogják a FNC-ot. Kérdéses, hogy az adott körülmények mennyire kedveznek majd az európai csapatnak (aktuális forma, közérzet, kipihentség, hogy Broxah meggyógyul-e stb.), illetve az HKA is kérdéses miként áll hozzá ehhez az egész összecsapáshoz: ha félnek a FNC-tól, akkor biztosan kikaptak. Én bízom egy izgalmasabb szériában, viszont végezetül mindenképpen a Fnatic az esélyesebb, és elég szomorú lenne, ha pont ők nem jutnának tovább…

Thana-tipp: FNC 3 – 1 HKA

Melyik csapat niyer a World Champset?
SK Telecom T1 2.75
Longzhu 3.00
Samsung Galaxy 7.50
World Elite 15.00

Közvetítések:

Magyar nyelven a Magyar LOLTV a hivatalos, licensszel rendelkező partner.

Élő adások:

twitch.tv/magyarloltv

Mérkőzések bármikor visszanézhetőek:

https://www.youtube.com/user/MagyarLoLTV

Az angol nyelvű közvetítést (élő adásokat és ismétléseket egyaránt) pedig a hivatalos oldalon lehet megtalálni:

www.lolesports.com


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.