NB I

Összecsapnak a legjobb formában lévő magyar csapatok

A DVSC és a Puskás Akadémia is négy győzelem után várja a 10. forduló egyik nagy rangadóját.

Több izgalmas mérkőzést is rendeznek az OTP Bank Ligában a hétvégén, de a formák alapján a Debrecen-Puskás Akadémia derbi emelkedik ki a listából, találkozik ugyanis két olyan csapat, amely zsinórban négy győzelmet számlál. A Loki és a Felcsút is nagyon szépen feltámadt az idény eleji pokoljárás után, ám a jó széria legalább az egyik csapat számára biztosan véget ér.

A felkészülés is jól sikerült a feleknek, a Debrecen a Csongrád ellen jutott tovább a Magyar Kupában, míg a Puskás Akadémia a Kaposvárt kapta el idegenben. A szombati randevú nem csak a jó formák okán lesz pikáns, de több Loki-játékos, így Szécsi Márk, Szakály Péter, Osváth Attila és Zsidai László is egykori sikerei színhelyére tér vissza.

   
Debrecen Döntetlen Puskás Akadémia
2.25 3.25 3.00

"Nagyon sokat köszönhetek Debrecen városának, a klubnak, a játékostársaknak. Kicsit kavarognak benne az érzelmek, mert először térek vissza ellenfélként, de természetesen a mostani csapatom sikeréért teszek meg mindent. Ilyen a profi világ, félre kell tennem az érzelmeket és majd a mérkőzés előtt vagy után futom le a kötelező köröket a barátokkal.

Sokan azt mondták a Lokiról, hogy az egyik kieső lesz, de én már akkor is azt mondtam, hogy Herczeg András személye döntően befolyásolja majd a csapat helyzetét és igazam is lett, hiszen hozzánk hasonlóan remek formába lendültek. Nehéz mérkőzés lesz!" - nyilatkozta a DVSC korábbi csékája, Szakály Péter.

[2538951] 2017-09-23 18:00:00 Debrecen - Puskás Akadémiax;5

Hogy könnyű sétagalopp nem lesz a keleti kirándulás az újoncnak, arra a múlt is garancia, hiszen a Puskás eddig hét bajnokin mindössze két pontot szerzett a Loki ellen és lőtt gólokban is csak ötnél tartanak.

"A Puskás Akadémia az egyik legdinamikusabban játszó csapat az NB I-ben – kezdte a Loki szakvezetője. - Mérkőzés közben is több játékrendszerre tudnak váltani, tehát ezekre jól kell majd reagálni. A küzdelem az mindig alap, de fontos lesz, hogy merjenek futballozni a játékosok, bátran vállalják fel magukat, és jó döntéseket hozzanak, ne bizonytalanodjanak el.

Megfelelően kell támadni, ez minden mérkőzésen cél, de ugyanakkor a védekezésre is nagy hangsúlyt kell fektetni, csapatként jól együtt kell működnünk. Még egyszer mondom, lényeges szempont, hogy legyenek magabiztosak a labdarúgók, és jó döntéseket hozzanak" - véli a debreceni tréner.

Noha tiszteletet érdemel mindkét csapat szériája és ez alapján háromesélyesnek tűnik a derbi, a hazai pálya és az egymás elleni eredmények inkább a hazaiak javára billentik a mérleg nyelvét. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy meglepően magas, 2.25-ös szorzóval fogadhatunk a hajdúságiakra, talán érdemes is óvatosabb fogadásokat kötni a hazai győzelemre.

[2538951] 2017-09-23 18:00:00 Debrecen - Puskás Akadémiax;
2017-09-23;212
239099