Tenisz

Fucsovics főtáblás, Babos viszont nem lesz kiemelt

  • varin

Jövő héten kezdődik a wimbledoni Grand Slam-viadal, melyre a nyíregyházi játékos tornagyőzelemmel melegített.

Vasárnap az észak-angliai Ilkeleyben szenzációs magyar sikernek örülhettünk, Fucsovics Márton begyűjtötte élete negyedik challanger-tornagyőzelmét, amellyel egyben szabadkártyát is kapott a jövő héten elrajtoló wimbledoni tenisztornára. Ez lesz Marci második Grand Slam-tornája, 2016-ban már bejutott a US Openen a főtáblára, ám akkor selejteznie kellett.

Nem lehet azzal vádolni Fucsovicsot, hogy könnyű útja lett volna a tornagyőzelemig, hiszen a verseny első számú kiemeltjével, Estrella-Burgosszal találkozott az első körben, majd jött az ausztrál Millman. Tulajdonképpen ez a két találkozó volt a legnehezebb a 25 éves játékos számára, hiszen utána a negyeddöntőben, az elődöntőben és a fináléban összesen csak 23 játékot veszített, szettet nem, ráadásul mindenhol favorit is volt a fogadóirodák szerint.

A nyíregyházi játékos az Origónak nyilatkozva büszkén mesélte, ez élete legnagyobb sikere, ráadásul a kezdeti nehézségek után mentálisan is rendbe szedte magát.

Érzem, hogy egyre jobb teniszt játszom, érettebben, profibban viselkedem, gondolkodom a pályán és azon kívül is.

"Az év elején nem gondoltam volna, hogy közel kerülök a top 100-hoz, most pedig majdnem azon belül vagyok. Egész pályafutásom során a legjobb 100 volt a célom, végre át akarom lépni a küszöböt" - nyilatkozta Marci.

Tornagyőzelmével a magyar reménység a 107. helyre lépett előre, őt Balázs Attila követi a 174. helyről, aki 2011 óta először lépte át a 200-as küszöböt.

Új bajnoka lesz Wimbledonnak? Íme elemzésünk a női esélyesekről!

Babos Timi viszont tovább rontott helyezésén és a 42. helyről már aligha lesz kiemelt Wimbledonban. Babos hétvégén zsinórban a hetedik nyitókörös búcsúját könyvelhette el és továbbra is keresi önmagát. A top 200-ba még Gálfi Dalma fért be, ő a 138. helyen áll.

A hölgyeknél és az uraknál is változatlan az élmezőny, Wimbledon előtt egy héttel Angelique Kerber és Andy Murray vezetik a ranglistát.

Ki nyeri 2017-ben Wimbledont?
   
Férfiak Nők
Federer 3.15 Kvitova 5.75
Murray 4.30 Ka. Pliskova 5.75
Nadal 5.25 Konta 10.25
Djokovics 6.75 Muguruza 10.50