Átigazolás

Hova igazol a Premier League szabadrúgáskirálya?

Az izlandi Gylfi Sigurdssonért meglepő módon nem állnak sorban a sztárcsapatok.

Megpecsételődni látszik a Swansea City sorsa a Premier League-ben, a Hattyúk bennmaradása kisebb bravúr lenne innentől. Habár a fogadóirodák csak 2.37-szeres pénzt fizetnek, ha végül megússza a Championshipet a walesi gárda, a sorsolásuk nem túl barátságos, ráadásul két egységgel le is vannak maradva a Hull City mögött.

A gyenge teljesítmény már csak azért is meglepő, hiszen a csapat kerete egyáltalán nem rossz, ám az olyan, angol szinten jól csengő nevek, mint Fernando Llorente, Jordan Ayew vagy Gylfi Sigurdsson minden bizonnyal a másodosztályba már nem tartanának a Swansea-val. Különösen az izlandi zseni lehet kapós a nyáron, akinek ez az éve is remekül sikerült.

"Hiszek benne, hogy csak az utolsó pillanatokban dől majd el a sorsunk, de innentől nincs hibázási lehetőségünk, a legjobbunkat kell nyújtanunk. Jómagam és a társaim is hisznek a bennmaradásban és tudjuk, elég jók vagyunk ahhoz a Premier League-ben maradjunk" - futotta le a kötelező köröket a 27 éves középpályás.

Sigurdsson azért egy esetleges kiesés esetén minden bizonnyal örömmel távozna topcsapathoz, melyhez a kvalitásai meg is vannak, és mint azt a szabadrúgáskirály izlandi elárulta, örömmel bizonyítana a Bajnokok Ligájában is.

"Persze, ha megkérdezel egy fiút, hogy mi az álma, akkor elég hamar megnevezné a BL-t. Hatalmas megtiszteltetés lehet ebben a sorozatban játszani, ezt éreztem akkor is, amikor a minap megnéztem a madridi derbit" - mondta Sigurdsson.

Sigurdsson gólja a MU ellen

Habár a játékosnak nincsenek igazán jó hetei, hiszen február eleje óta első gólját jegyezte a Manchester United ellen, összességében aligha érheti panasz a teljesítményét, idén 37 meccsen 10+12-es mutatóval rendelkezik.

Sigurdsson van olyan jó játékos, hogy beférjen akár egy Chelsea-be vagy Real Madridba

Noha a fenti mondat a Swansea trénerétől, Paul Clementtől származik, nem hallani túl nagy érdeklődést a játékos iránt a topcsapatoktól, a pletykák szerint ugyanis, ha a Swansea kiesik, az Everton szerzi majd meg Sigurdsson játékjogát.

A City hétvégén éppen az Evertont fogadja, és ha a Hattyúk pontot veszítenek úgy, hogy közben a Hull hozza a papírformát a Sunderland ellen, akkor gyakorlatilag reménytelenné válik a walesi gárda helyzete. A Swansea sikerére 2.65-ös szorzón fogadhatunk.

Sigurdsson klubja szeptember 2-án
Everton 1.83
Swansea 3.00
West Ham 100
Newcastle 12.00
Southampton 15.00
Chelsea 19.00
2017-05-05;47
2017-05-06;47
2017-05-07;47
2017-05-08;47
209498