Davis Kupa

Borítékolható Szerbia és Franciaország továbbjutása

Péntektől vasárnapig a férfi teniszezők számára a Davis Kupa játssza a főszerepet, ahol a Világcsoport számára a negyeddöntős ütközetek következnek. Két egyértelmű és két szorosabb derbi előtt állunk.

Már megszokhattuk, hogy a legnagyobb sztárok nem mindig vállalják a játékot a Davis Kupában, nincs ez másképp ebben a fordulóban sem. A spanyolok például Rafael Nadal, Roberto Bautista-Agut, Feli Lopez és David Ferrer nélkül utaztak Szerbiába. Az ő hiányukban sok mindenben nem reménykedhetnek a hispánok, pláne úgy, hogy déli szomszédunk Novak Djokovicsot is csatasoriban tudhatja. Ugyan "Nole" nincs élete formájában, ám így is nehezen elképzelhető, hogy ne segítse hozzá csapatát két egyéni győzelemhez. A vendégeknél Pablo Carreno Busta a legnagyobb név, illetve a páros specialista Marc Lopez. A szerbek természetesen kemény borítást választottak, ami kevésbé kedvez a spanyol fiúknak. 

Nem csak Rafa, de a világelső Andy Murray sem vállalja a játékot, így a címvédő britek elég nehéz helyzetbe kerültek. Ugyan Kanadából győzelemmel távozhattak Murray nélkül is, a franciák ellen idegenben viszont ez már aligha fél majd bele. Tény, hogy a gallok sem a legerősebb csapatukkal állnak ki, nem lép pályára ugyanis Jo-Wilfried Tsonga, Richard Gasquet és Gael Monfils sem, ugyanakkor Yannich Noah még így is egy borzasztó erős négyest tud csatába küldeni: Lucas Pouille, Gilles Simon, Nicolas Mahut, Pierre Hugues-Herbert. Nem csak erősebb a csapatuk és élvezhetik a hazai közönség támogatását, de a salakos borítás is sokkal inkább kedvez nekik, mint a briteknek, akik közül például a húzóember, Dan Evans 2014-ben játszott legutóbb szemcsésen ATP-tornán.

hatharom.com
Szerbia-Spanyolország Szerbia
Franciaország-Nagy-Britannia Franciaország
@ 1.49

Ami a másik két párharcot illeti, az már jóval szorosabb csatát ígér. Belgium Olaszországot, míg Ausztrália az USA-t fogadja, a győztesek pedig egymás ellen játszanak, tehát mind a négy nemzet komoly lehetőség előtt áll. Nem csoda, hogy a legerősebb négyesüket próbálják harcba küldeni. 

Az olaszok óriási küzdelemben jutottak tovább az argentinok ellen, míg a belgák meglepetést okozva búcsúztatták a németeket. A hét elején jött a hír, hogy Fabio Fognini sérülésekkel bajlódik, így valószínűleg nem lép pályára, ezzel pedig nagyban romlott Olaszország továbbjutási esélye, hiszen a másik oldalon David Goffin harcra kész, akárcsak a Davis Kupában rendre a legjobbját hozó Steve Darcis.

Az ausztráloknál Nick Kyrgioson lesz a nyomás, aki az utóbbi időben nagyon motiváltan és bombaformában játszott. Ha ugyanezt az arcát mutatja, akkor a Jack Sock és John Isner vezette amerikai csapatot is kiüthetik. De ez egy borzasztó kiélezett ütközetnek ígérkezik, ahol nehéz megjósolni ki lehet a továbbjutó.