NB I

Teljesen esélytelen a Diósgyőr Felcsúton

A pazar formában lévő Videoton a kritikán alul teljesítő Diósgyőrt látja vendégül szombaton. Ez a hét tutija?

Lazovics a Diósgyőr ellen is parádézhat. - Fotó: vidi.hu

Pazar formában várja a Videoton a hétvégi bajnoki mérkőzését, ugyanis Henning Berg együttese remekel tavasszal. A piros-kékek három rangadót vívtak 2017-ben, melyeken hét pontot szereztek úgy, hogy mindössze egyetlen gólt kaptak, ellenben nyolcszor betaláltak. Legutóbb 3-0-ra győzték le a Honvéd együttesét, aminek köszönhetően ismét a székesfehérváriak nevével kezdődik az NB I táblázata.

Hétvégén egy kötelező győzelem előtt áll a Vidi, s noha Juhász Roland és Varga József eltiltás miatt kimarad, illetve a statisztikák is nehéz mérkőzést vetítenek elő, a fehérvári alakulatnak olyan mély a kerete, továbbá olyan formában van perpillanat, hogy könnyen lehet, hogy ismét Videoton-parádét láthatunk szombaton.

"A DVTK jelenleg nincs könnyű helyzetben, edzőváltás közben vannak, ilyenkor változó, hogy milyen reakció érkezik a csapattól a kialakult szituációra. Mi azonban továbbra is inkább saját magunkra szeretnénk koncentrálni és arra, hogy a lehető legmagasabb szinten futballozzunk szombaton is. Juhász Roland és Varga József nem léphet pályára - 22 forduló után természetes, hogy jönnek az eltiltások sárga lapok miatt, ezt nem lehet kikerülni. Múlt héten Anel Hadzic hiányzott, most ők ketten nem játszhatnak, de jó a keretünk, biztos vagyok benne, hogy a lehetőséget kapó játékosok megoldják majd a rájuk bízott feladatokat" - nyilatkozta Henning Berg a hazaiak mestere a vendégek hivatalos honlapjának.

[2295530] 2017-03-11 15:30:00 Videoton - Diósgyőrx;

Ami a vendégeket illeti, a Diósgyőr tavasszal pocsékul teljesít, hiszen a bajnokságban mind a három mérkőzését elveszítette a miskolci csapat. Először megyei rangadót bukott a DVTK, majd jött a kiesési rangadó elvesztése az MTK ellen, amit követően megköszönték Horváth Ferenc munkáját, így a keleti derbin már Vitelki Zoltánnal égett óriásit a piros-fehér együttes. Szombaton is még Vitelki meccsel a borsodi alakulat, mivel a frissen kinevezett Bódog Tamás csak hétfőn veszi át a csapat irányítását. A Loki elleni vereséget követően egyébként a gárda csapatkapitánya, Elek Ákos is elhagyta a süllyedő hajót, a magyar válogatott játékos a kiesés elkerüléséért vívott harc helyett inkább Kazahszántba igazolt...

"A bajnoki mérkőzés fogja eldönteni, hogy jól dolgoztunk-e a héten vagy sem. Próbáltunk minél gyorsabban túllépni a Debrecen elleni találkozón, bízom benne, hogy a hosszabban eltöltött közös idő a hasznunkra fog válni. A magyar futballban bárki megverhet bárki és bárkitől ki is lehet kapni. A magyar bajnokság egyik legerősebb, ha nem a legerősebb csapatához megyünk, de a Videoton sem verhetetlen. A Diósgyőrnek sikerült már kétszer is megverni őket ebben a bajnokságban, itthon és idegenben is. Egy profi játékosnak minden mérkőzésen profiként kell pályára lépnie és mindent meg kell tennie a győzelemért" - mondta Vitelki Zoltán a dvtk.eu-nak.

Összességében abszolút nem a vendégeknek áll a zászló, akik csak és kizárólag a statiszikában bízhatnak, hiszen a felek legutóbbi három egymás elleni bajnokiját rendre a diósgyőriek nyerték. Azonban az előjelek magabiztos Videoton sikert ígérnek, ám háromesélyben nem érdemes a fehérváriakra fogadni, mivel olyan kis szorzót kínálnak a bukmékerek, sőt még a hendikepes fogadásokra is.

Arra viszont, hogy legalább három gól esik a meccsen, és nem mellesleg a székesfehérváriak sikerével ér véget a találkozó, pofás kis oddsot kapunk. Ami egyébként nem is lenne meglepetés, hiszen a fentebb említett Honvéd elleni 3-0-t megelőzően az Újpestet verte 5-1-re a Videoton, márpedig ezen gárdák jelenleg lényegesen nagyobb játékerőt képviselnek, mint a Diósgyőr.

hatharom.com
Videoton nyer és több, mint 2,5 gól
@1.65