Tenisz

Már az első meccsén búcsúzik Fucsovics?

  • Cesc18

A magyar játékos kedd este a bosnyák Mirza Basic ellen mutatkozik be a WHB Hungarian Open első fordulójában.

Hétfőn Budapesten két mérkőzéssel elkezdődtek a WHB Hungarian Open főtáblás küzdelmei, kedden pedig beindul a meccsdömping, összesen tíz összecsapás kerül lebonyolításra az egyeseknél. Pályára lép az első kiemelt, párosban Grand Slam-bajnok Pierre Hugues-Herbert, a 12-szeres ATP-tornagyőztes Tommy Robredo, illetve az esti programot Fucsovics Márton zárja.

"Csütörtökön kipróbáltam a pályát, mondhatom nagyon tetszik" - mondta a Sávolt Attila edzővel megejtett gyakorlás után Fucsovics Márton a szon.hu-nak. - "A lassú kemény pályák közé tartozik, játszottam már rajta a győri Davis-kupa-mérkőzésen. Magyarországon egyéni versenyen öt éve szerepeltem legutóbb, akkoriban még future-viadalokon indultam. Örülök, hogy hazai közönség előtt játszhatok, a válogatott csapatmeccseken is mindig feldob, ha nekem szurkolnak a lelátóról".

Hetek óta húzódik, hogy mi legyen Marci fájós jobb térdével, ami hátráltatja az eredményes szereplésben. Ezzel kapcsolatosan is akadt bejelentenivalója a nyíregyházi teniszezőnek.

"Doktor Berkes István megvizsgálta a térdemet, és arra jutottunk, hogy a budapesti verseny után némi pihenőre van szükségem" - mondta a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar férfi teniszező. - "Ez azt jelenti, hogy az év hátralévő részét már kihagyom, az erre az időszakra tervezett versenyeimet lemondom. Műtétre nincs szükség, de a begyulladt csonthártyám miatt pihenőre kényszerülök. A cél az, hogy a jövő évi szezonnak teljesen egészségesen vágjak neki, és az Australian Openen legyen esélyem arra, hogy kiharcoljam a főtáblára jutást. Az év hátralévő részében harmincöt megvédendő pontom van, emiatt várhatóan visszaesek egy picit a világranglistán, de az a legfontosabb, hogy meggyógyuljak végre".

Ki jut tovább?
Fucsovics Márton Mirza Basic
TippmixPro @ 1.65 TippmixPro @ 2.00

Nincs tehát könnyű helyzetben Marci, mint ahogyan már a korábbi jó néhány tornán sem volt. Sajnos ez az eredményein meg is látszódik, a kiváló US Open szereplés óta a római Challengeren elért negyeddöntőjét leszámítva a többi tornája nem sikerült valami jól. Talán Budapesten a közönség segítségével összejön egy nagy menetelés, bár már az első kört sem lesz egyszerű túlélni. A nála három hellyel hátrébb rangsorolt Mirza Basiccsal kezd, aki hasonlóan azért küzd, hogy egyszer végre a top 100-ba kerüljön. Tavaly a Davis Kupa keretén belül találkoztak, akkor a magyar játékos a tie-breakben elveszített első játszma után nagyon simán fordított és húzta be a meccset. Viszont azt salakon vívták, Basicnak a kemény pálya sokkal inkább fekszik. Nem lesz ez könnyű menet Fucsovicsnak, nagy szüksége lesz a szurkolók támogatására.