Forma-1

Eldőlt? Nico Rosberg lesz a világbajnok?

  • Cesc18

Tovább növelte az előnyét a német pilóta csapattársával szemben, az oddsmesterek szerint pedig ezzel eldőlt a csata.

Elúszni látszik a hajó a címvédő Lewis Hamiltonnak, aki a hétvégén a Japán Nagydíjon immáron sorozatban ötödik alkalommal kapott ki a csapattársától, Nico Rosbergtől. A német pilótának ezzel az újabb futamgyőzelemmel 33 pontra nőtt az előnye, vagyis több, mint ami egy versenyen maximálisan (25) megszerezhető. Ha a brit klasszis innentől megnyeri az összes futamot, Rosberg pedig második lesz mögötte, akkor is a germán örülhet majd a szezon végén. Sőt még egy harmadik hely is becsúszhat a Mercedes "második számú" pilótájának. 

Aki tippmesterünkkel tartott, elég jó helyzetből várhatja a folytatást. Andersson04 3.95-ös oddson ajánlotta Rosberg világbaojnoki címét, most pedig a következőképp vélekedik: a német pilóta egy biztonságos taktikával tudja felépíteni a következő versenyek stratégiáját, ami nagyon kedvező helyzet. Ezzel együtt, mivel technikai sportról van szó, és egy versenyen való kiesés még gondot okozhat, javaslom a tét biztosítását 4.70-es szorzón (0.6/10). Ebben az esetben már 3.10-es szorzóval nyerünk, ha mégis a brit lenne a világbajnok, akkor pedig 0-ra jövünk ki.

Nem véletlen tehát, hogy a bukmékerek is úgy gondolják, hogy ez a csata bizony eldőlt. Négy versennyel a vége előtt Rosbergre 1.18-as oddsot kínálnak, míg Hamilton bajnoki címe 4.70-szeres pénzt fizetne a    -nál. 

Feladni viszont aligha fogja a küzdelmet a brit, hiszen egy pillanat alatt fordulhat a kocka, egyébként is ez volt a jellemző ebben a szezonban. Emlékezhetünk, hogy a német mennyire jól kezdett, zsinórban négy versenyt húzott be, utána viszont a szigetországinak volt egy hétből hat győzelmes sorozata. A két hét múlva sorra kerülő Amerikai Nagydíj döntő lesz, ha ott sikerül faragnia Hamiltonnak a hátrányából, akkor még nem lehet őt temetni. 

Rosbergen abból a szempontból nagy lesz a nyomás, hogy iszonyatosan szeretné megnyerni a világbajnoki címet. Jelenleg messze ő rendelkezik a legtöbb futamgyőzelemmel azon versenyzők közül, akiknek még nem sikerült felérniük a csúcsra. Oldalunkon természetesen végig követhető lesz, miként alakul a küzdelem a Mercedes két klasszisa között. 

Ki lesz a világbajnok?
Nico Rosberg Lewis Hamilton
TippmixPro @ 1.18 TippmixPro @ 4.70