Európa Liga

Kettős vereséggel köszönt el Európától a Debrecen

  • hatharom.com

Idegenben is kikapott a fehérorosz Zsodzinótól a Debrecen az Európa Liga selejtezőjében, így kettős vereséggel búcsúzott a második számú európai sorozattól.

Fotó: dvsc.hu

A hazai vereség miatt a Debrennek minimum két rúgott gólra lett volna szüksége Fehéroroszországban a továbbjutáshoz, ám Kondás Elemér együttese ezen a napon is hadilábon állt az eredményes támadójátékkal. Bár mezőnyben a Loki felvette a kesztyűt a Zsodzinóval, a házigazda belorusz gárda Gyemidovics 27. percben esett találatával 1-0-ra megnyerte a mérkőzést. 

A hajdúsági együttes gyakorlatilag a 90 perc alatt semmi veszélyt nem jelentett a rivális kapujára, a fehérorosz csapat pedig a vezetés után már leginkább az eredmény megtartására törekedett. Az első igazi debreceni helyzetre a 84. percig kellett várni, gól azonban ekkor sem született, két perccel később aztán megint a Tarpeda lőtt kapufát. A mérkőzés összképe alapján a fehéroroszok megérdemelten jutottak tovább a fásultan, ötlettelenül és támadásban szinte semmit nem mutató DVSC-vel szemben. A Tarpeda Zsodzina a következő körben az osztrák Rapid Wiennel találkozik.

A Debrecen tehát búcsút intett az Európa Ligának, és tovább folytatódik Kondás Elemérrel a pocsék idegenbeli sorozata. Bár egy magyar csapat ismét bebizonyította, hogy a klubfutballunk messze van az európai középmezőnytől, aki megfogadta tippmesterünk tanácsát, az szép kis vigaszdíjat vághatott zsebre, hiszen az 1X kimenetel nem igazán forgott veszélyben.

Tarpeda Zsodzina (fehérorosz)-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Zsodzina, v: Meckarovski (macedón)
gólszerző: Gyemidovics (25.)
sárga lap: Zaginajlov (34.), Sapoval (43.), illetve Brkovic (62.)
Továbbjutott: a Zsodzina kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.
Zsodzina: Fomicsev - Golenkov (Cseljadko, 66.), Klopockij, Lucevics, Cseljagyinszkij, Pankovec - Afanaszjev (Belevics, 87.), Hacsaturjan, Sapoval - Gyemidovics, Zaginajlov (Trapasko, 79.)
Debreceni VSC: Radosevic - Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Korhut - Sekulic, Holman, Varga J., Szakály P. (Ferenczi J., 65.) - Tisza, Castillion (Takács T., 57.)
[2256822] 2016-07-21 18:00:00 Torpedo Zhodino - Debrecenx;