Európa Liga

Kicentizte a továbbjutást a Videoton

  • hatharom.com

Kétgólos vereséget szenvedett Moldovában ban a Videoton, de 3-2-es összesítéssel így is továbbjutott az Európa Liga selejtezőjének 1. fordulójából.

Fotó: vidi.hu

Az egy héttel ezelőtt aratott 3-0-s győzelem után csalódást keltő eredményt ért el a Videoton a moldáv Zaria Balti vendégeként, miután Henning Berg alakulata 2-0-s vereséget szenvedett. Összesítésben azonban így is továbbjutott a fehérvári csapat, de sokat mondó, hogy a moldávok legalább kétgólos győzelme átlagosan 15-szörös oddson volt fogadható a bukmékereknél.

A hazaiak betartották ígéretüket és a tetemes hátrány ellenére nem adták fel a párharcot, majd miután a 9. percben megszerezték a vezetést, tovább táplálhatták reményeiket. A 29. percben aztán jött a hideg zuhany, hiszen egy beívelést követően megduplázta előnyét a Zaria. Szerencsére a hátralévő egy órában több gólt azonban már nem engedélyezett a Videoton ellenfelének, így ha nehezen is, de megtartotta az első meccsen összefocizott előnyét.

A piros-kékekre a következő körben lényegesen nehezebb feladat vár, a hiszen a szerb Cukaricki ellen kell majd kivívni a továbbjutást.

[2256776] 2016-07-07 19:00:00 FC Olimpia - Videotonx;
2016-07-07;73