Tenisz

Legyőzhető Djokovics? Igen! - Federer

  • hatharom.com

A svájci legenda úgy véli, hogy nem verhetetlen a mind a négy Grand Slam-tornán címvédő szerb világelső.

Az elmúlt két esztendőben Novak Djokovics és Roger Federer között dőlt el a wimbledoni trófea. Mindkét esetben a világelső szerb klasszis győzött, a svájci legendát arról faggatta a The Guardian, hogyan látja kettejük esélyeit az idei füves pályás Grand Slamen.

"Djokovics az, akit le kell győzni? Abszolút." - mondta Federer. "Megérdemli azt, ahol most van? Száz százalékosan. Le lehet őt győzni? Igen, természetesen. Tavaly háromszor is megtettem."

Össze kell kapnia magát a 17-szeres major bajnok helvétnek, ha nyolcadik alkalommal is szeretné elhódítani a wimbledoni címet. Az idei éve ugyanis egyelőre finoman szólva sem túl eredményes, az elmúlt hetekben sem a tervei szerint alakultak a dolgok. Stuttgartban és Halléban is elindult - utóbbi helyszínen címvédőként -, ám mindkét esetben az elődöntőben búcsúzott, és ami érdekes, hogy a jövő tehetségei közül ketten verték meg, az osztrák Dominic Thiem - aki lassan már inkább a jelen -, illetve a német Alexander Zverev. Érthető, hogy ezek után miért fizetnek több, mint tízszeres pénzt Federer wimbledoni győzelmére. 

Ki lesz 2016 wimbledoni bajnoka? - a   szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.70
Andy Murray 3.95
Roger Federer 11.75
Milos Raonic 12.75
Stan Wawrinka 24.00
Nick Kyrgios 24.00
Kei Nisikori 34.00
Dominic Thiem 38.00