NB I

Csoda történt, kiesett a Puskás Akadémia!

Hiába nyertek a felcsútiak, Vida Máté az év gólját szerezte, és ezzel benntartotta a Vasast.

Az első percektől kezdve intenzív támadójátékot játszott a Puskás Akadémia a Honvéd ellen, sokáig nem is váratott magára a felcsúti találat. Bacelic-Grgic ugrott ki az "elalvó" Honvéd-védők között és szerzett vezetést Szijjártó csapatának.

Eközben az MTK a Vasas ellen úgy küzdött, mintha legalábbis a stadionjuk sorsa múlna rajta, Gera Dániel révén még kapufát is szereztek az első negyedórában a kék-fehérek. 

Felcsúton nagyon hamar pontot tett a mérkőzés végére az Akadémia, egy szöglet után Tar az ismételten igencsak érdektelen vendégjátékosok mellett lőtt bombagólt.

Mivel a Puskás-Honvéd meccsen minden eldőlt, az volt csupán a kérdés, hogy képes-e a Vasas egy gólt begyötörni az MTK kapujába vagy sem. Michael Oenning csapata nem igazán tudott dominálni az első egy órában, ám Vida Máté gondolt egyet a 66. percben és szenzációs gólt ragasztott úgy 35 méterről. Ezzel 24 percre került a Vasas a bennmaradástól. A gól önbizalmat adott Remiliéknek, biztosan tartották a vezetést, a kékeknek alig volt lehetőségük az egyenlítésre. A 90. percben aztán minden eldőlt, Pavlov bombája azt jelentette, a Békéscsaba mellett a Puskás Akadémia búcsúzik az NB I-től.

Az Európa Liga-aspiránsok közül a Ferencváros szépen tudta zártni az évet Sopronban a Haladás ellen, míg az Újpest-Videoton mérkőzésesen nyertek a vendégek, a Békéscsaba és a Loki pedig gól nélkül maradt. Így első helyen végzett a Ferencváros, másodikon a Vidoeton, míg a bronzérem a Hajdúságba került.

A forduló utolsó mérkőzését, a tét nélküli Diósgyőr-Paks találkozót 19 órától rendezik.

2016-04-30;212
184980