NB I

Az MTK az életéért, a Puskás az ezüstéremért lép pályára - góllövőre is fogadunk

  • varin

Az MTK-nak 3-ból 3 győzelem kell a bennmaradáshoz, így taktikázásnak nincs helye.

Az MTK hétvégi, zalaegerszegi nem várt győzelmével akár még szorosan is alakulhat az OTP Bank Liga hajrája, ám ehhez a kék-fehéreknek bravúrok sorozatára lenne szüksége. Az első állomás a Puskás Akadémia, amely ellen nem számít favoritnak még hazai pályán sem a fővárosi együttes.

3612249

Mondhatni bejött az edzőváltás a Hungária körúton, hiszen a Márton Gábort váltó Horváth Dávid győzelemmel debütált a kispadon, ami még akkor is nagy szó, ha nem kis szerencsével húzta be a nyugati kirándulását az MTK. A hátrány azonban még így is 5 pont a Honvéddal szemben.

Nehéz 3 meccset előre megbecsülni, az viszont szinte biztos, hogy a rettenetes gólkülönbsége miatt az MTK-nak 9 pontot kéne szereznie a hátralévő mérkőzésein. Ugyan az OTP Bank Ligában a több győzelem rangsorol, az MTK a Lokitól 3, a Honvédtól 2 győzelem távolságra van, ráadásul a gólkülönbége is behozhatatlanul rossz, így tehát egy esetleges 7 megszerzett pont is kevés lehet, ha a kispestiek összeszednek még kettőt.

Ami a felcsúti csapatot illeti, megszakadt a döntetlenszéria, a Mezőkövesd ellen hátrányból álltak fel Hornyák Zsolt fiai, az pedig már most látszik, hogy Shahab Zahedi személyében az NB I talán legjobb játékosa játszik Felcsúton. A 6 mérkőzésen már 4+1-es mutatóval álló iráni támadó az MTK-nak is komoly fejtörést okozhat.

Shahab Zahedi nem sokáig marad az NB I-ben ilyen játékkal - Fotó: M4 Sport

A két csapat utolsó tíz meccséből ötször nyert az MTK, ötször a Puskás, ami viszont ennél is érdekesebb, hogy hétszer az idegenben játszó fél győzedelmeskedett. Erre most is megvan minden esélye az Akadémiának, hiszen egyre jobban futballozik az együttes, viszont a hazai oldalon ott van az esélytelenség terhe. A bukmékerek nagyjából egyenlő szorzókat hoztak ki a találkozóra, ám ezt a fogadók eltolták a felcsútiak irányába, így nem elképzelhetetlen, hogy a kezdésre már 3.50 körül lesz a hazai siker.

Az MTK (és például Futács Márkó is) Zalaegerszegen tényleg úgy játszott, mint amely csapat sorsa már eldőlt, ez pedig bátor futballt és lőtt gólokat is jelentett. Hasonlóra számíthatunk most is, hiszen ezen a meccsen semmiképpen sem jó a döntetlen az MTK-nak, győzelemre kell játszaniuk Horváth legényeinek.

Ezt tudván a 2.25-ös line egészen baráti a gólok számára, még úgy is, hogy az utolsó négy MTK-Puskásból háromnak is 0-1 lett az eredménye. És ha már az iráni támadóról beszéltünk, az overt megfejeljük egy góllal is a 28 éves játékostól.

{"headTitle":"MTK-Puskás Akadémia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-05-04 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Shahab Zahedi gólt szerez","odds":"2.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"2,25 gól felett","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3612249] 2022-05-04 17:00:00 MTK Budapest - Puskás Akadémiax;