NB I

Nyert a Puskás, kikapott a Fradi, már dobogón a Vidi

  • hatharom.com

Az MTK ellen aratott győzelmének köszönhetően elmozdult a kiesőhelyről a Puskás Akadémia, nyerni tudott a Videoton is, amely fellépett a dobogó legalsó fokára.

A legjobbkor nyert idegenben meccset a Puskás / mlsz.hu

A sereghajtó Puskás Akadémia számára roppant fontos összecsapás első félórájában az MTK játszott fölényben, de a 32. percben vezetést szereztek a vendégek, egy jobb oldali beadást követően Baki Ákos rossz helyre fejelt, Zsótér Donát pedig 16 méterről, félfordulásból a hálóba lőtt (0-1). A vezetés tudatában visszaállt a felcsúti együttes, de a második játékrészben a Puskás Akadémia két nagy helyzetet is kialakított. A hajrához közeledve egyre inkább erősödött a fővárosi együttes nyomása, mégis a felcsútiak jutottak el kapufáig. Az MTK a lefújásig már nem tudta feltörni a rivális védelmét, így meglepetésre pont nélkül maradt a győzelmével bennmaradást érő helyre feljövő Puskás Akadémiával szemben. Augusztus 29. óta először nem kapott gólt idegenbeli bajnoki találkozón a Puskás Akadémia, amely mindössze a második idegenbeli győzelmét aratta. A három pontnak köszönhetően a felcsútiak két egységgel eltávolodtak a kiesőzónától, szombaton a Vasas ellen pedig óriási lépést tehetnek a bennmaradás felé. A menesztett Robert Jarni helyére belépő Szijjártó István tehát győzelemmel debütált. 

Duplán nagy volt az öröm Felcsúton, hiszen bár a városka csapata idegenben lépett pályára, a Videoton a Pancho Arénában fogadta a már bajnok Ferencvárost. Thomas Doll betartotta ígéretét és több alapemberének is pihenőt adott, így Hajnal, Gera, Böde és Dibusz is a kispadra szorult. A Videoton Kovács István és Feczesin Róbert nélkül várta a találkozót, amely a várakozásokhoz képest gyengébb színvonalat hozott. A piros-kékek végül Stopira 57. percben szerzett góljával megkaparintották a három pontot, a Debrecen döntetlenjének köszönhetően pedig felléptek a dobogó harmadik fokára. A Fradi mindössze az ötödik vereségét könyvelte el a szezonban és zsinórban második meccsén maradt nyeretlen, a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki mérkőzéséből pedig hármat elveszített. A Videotonnak ez volt a hatodik 1-0-s bajnoki győzelme az idényben. A csapat az öt tavaszi győzelméből négyszer 1-0-ra nyert. A legutóbbi három kivétel nélkül ilyen eredménnyel született. 

A Budapest Honvéd megszakította a Diósgyőr és Egervári Sándor parádés tavaszi sorozatát, a miskolci alakulat 2016-ban odahaza még pontot sem veszített, ám a kispestiek Holander Filip és Djorde Kamber góljaival borították a papírformát. Marco Rossi csapata zsinórban három elveszített bajnoki után tudott ismét győzni, míg a DVTK egy öt mérkőzés óta tartó veretlenségi szériának inthetett búcsút. Sikerének köszönhetően a Honvéd megelőzte a Diósgyőrt és az Újpesten remiző Paksot is. Érdekesség, hogy a kispestiek 2016 tavaszán Kelet-Magyarországon járva Debrecenben és Diósgyőrben is nyertek, vendégként az összes többi meccsüket elveszítették. 

Igazságosnak mondható döntetlennel záródott a Haladás- Debrecen és az Újpest - Paks találkozó.  A DVSC-Teva a mostani bajnoki idényben egyszer sem tudta legyőzni a Haladást, ugyanakkor a szombathelyieknek a mostani döntetlen nem volt elég az előzéshez. Érdekes tény, hogy a Haladás továbbra is veretlen Sopronban, a mérlege öt mérkőzésből három győzelem, két döntetlen. A sorozatban négy vereséggel háta mögött a Szusza Ferenc stadionban pályára lépő Paks sokáig úgy érezhette, megszerzi a győzelmet Újpesten, ám a lila-fehérek ezúttal is jól hajráztak és Windecker József 91. percben esett góljával döntetlenre mentették a találkozót. 

Melyik két csapat esik ki az NB I-ből?x;
2016-04-19;212
2016-04-20;212
184980
9572#00