Tipp

Nyolc közé juthat a magyar felmenőkkel büszkélkedő teniszes

  • Cesc18

A pénzünk több, mint dupláját nyerhetjük vissza, ha Johanna Konta a nyolcaddöntőben legyőzi Jekatyerina Makarovát.

Johanna Konta-Jekatyerina Makarova
Hatharom-tipp: Konta +1,5 szett hendikep
Odds @ 1.60
Eddig éri meg: 1.50
Tipperősség: 6/10

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság hétfői játéknapján a világranglista-47. Johanna Konta lehet az, akinek sikerül borítania a papírformát a hölgyeknél. A brit színekben versenyző, de magyar felmenőkkel rendelkező 24 éves játékos a tavalyi füves pályás idényben tudott szintet lépni és azóta komolyan oda kell rá figyelni. Többek között mostani ellenfele, a 21. kiemelt Jekatyerina Makarova skalpját is begyűjtötte már, igaz, hazai pályán és "csak" egy eastbourne-i tornán, de akkor még a legjobb 10 között jegyezték az orosz hölgyet. 

Az első igazán nagy dobás Kontának a tavalyi US Openen volt, amikor a legjobb 16 közé jutott, méghozzá elég magasan jegyzett játékosok legyőzésével. Wuhanban a Viktorija Azarenka és Simona Halep ellen aratott győzelmeivel újfent bizonyította, hogy komoly potenciál van benne. Az idei szezont nem kezdte jól, de itt Melbourne-ben egyelőre sziporkázik. Az első körben átgázolt a sokak által titkos favoritnak tartott Venus Williamsszen, majd favoritként a két könnyebb ellenfél ellen is simán nyert. Hatalmas önbizalommal játszik és elhiszi, hogy képes nagy eredményeket elérni, ennek a kombinációja pedig igen veszélyes ellenféllé teszi. A tavalyi és az idei évben összesen hat top 10-es játékost győzött le, szóval Makarova sem lehet nyugodt.

Akinek a játékára egyébként szintén nem lehet panasz, ráadásul az Australian Openen mindig hozza is magát, de ez most egy nagyon komoly teszt lesz számára. Kontának egyébként a kenguruk földjéhez is van kötődése, hiszen Sydneyben látta meg a napvilágot és sokáig ausztrál színekben játszott. Nagyon nagy meccsre van kilátás, ahol a meglepetést sem zárnánk ki, főleg, ha a brit lány úgy adogat, ahogyan eddig. A három mérkőzése alatt átlagban 60%-ban behozta az első adogatásait, ami mögött 70%-ban a pontokat meg is nyerte, ennek köszönhetően csupán háromszor veszítette el a szervagémjét, viszont akkor is kivétel nélkül mindig akkor, amikor dupla vagy tripla brékelőnyben volt, magyarán hatalmas előnyben. Jó érték van Konta továbbjutásában, abban pedig pláne, hogy minimum egy szettet nyer.

Konta és Makarova egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Eastbourne Konta 6:2, 6:4