Australian Open

Murray megálljt parancsolt a Nadalt kiütő Berdychnek

megosztom

Összejött az álomdöntő a nőknél, Sarapova és Serena is magabiztos győzelmet aratott, a férfiaknál Murray lépett tovább.

A hölgyek elődöntőivel vette kezdetét a csütörtöki játéknap. Elsőként az orosz házirangadóra, vagyis Jekatyerina Makarova és Marija Sarapova ütközetére került sor. Előbbi nem túl jó előjelekkel várhatta a mérkőzést, ugyanis korábban még soha nem sikerült legyőznie az ötszörös Grand Slam-bajnok honfitársnőjét. A mostani meccs sem hozott szerencsét Makarovának, elég idegesen játszott élete első Australian Open elődöntőjében, ezt pedig Sarapova könyörtelenül kihasználta. A második kiemelt orosz lánynak minden bejött, elképesztően hatékonyan játszott az alapvonalról, a bomba ütéseivel nem tudott konkurálni Makarova. Sarapova magabiztos játékkal, 6-3, 6-2-es győzelmet aratott és pályafutása negyedik döntőjére készülhet Melbourne-ben.

A felső ágon amerikai csatát rendeztek, méghozzá a világelső Serena Williams és a meglepetésember, mindössze 19 éves Madison Keys részvételével. Utóbbi először jutott major tornán a legjobb négy közé, de jól tudta kezelni a szituációt és bátran, felszabadultan teniszezett az ötszörös bajnok honfitársnője ellen. Mindketten fantasztikusan adogattak az első szettben, csupán egyszer-egyszer bukták el a szervagémjüket. A rövidítésben is kevés pont lett a fogadóé, szám szerint egy, amit Serena nyert meg és ezzel szettelőnybe került. A második játszma már nem hozott ilyen szoros csatát, a rutinos amerikai dupla brékkel vezetett, igaz, a meccset meglehetősen nehezen sikerült lezárnia, ugyanis csak a kilencedik (!) meccslabdáját tudta kihasználni. Williams hatodik alkalommal jutott be az Australian Open fináléjába, a korábbi öt döntője mindegyikét megnyerte.

Australian Open, nők - elődöntős eredmények
Marija Sarapova (2) – Jekatyerina Makarova (10): 6-3, 6-2
Serena Williams (1) – Madison Keys: 7-6, 6-2

A nap utolsó mérkőzésén a férfiak alsó ági elődöntőjére került sor, melyben a cseh Tomás Berdych és a brit Andy Murray feszült egymásnak. A hetedik kiemelt cseh teniszező első Aus Open döntőjéért szállt harcba, és abszolút magabiztosan léphetett pályára, hiszen pozitív mutatóval büszkélkedhet Murray ellen. Igen magas színvonalon kezdték a meccset, rengeteg fordulat után rövidítésben dőlt el az első szett. A tie-break is szoros küzdelmet hozott, végül Berdych szettlabdát hárítva tudta megnyerni. Ezt követően Murray magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ami túl sok volt a cseh játékosnak, 0-6-ra bukta el így a második szettet. A folytatásban is a wimbledoni bajnok brit pillanatai jöttek, a harmadik és negyedik felvonást is egy-egy brékkel behúzta. Berdych nem tudott konkurálni a szigetországi pontos és váratlanul agresszív teniszével. Murray nagyon akarta ezt a sikert, végig koncentráltan játszott.

A mérkőzés legszebb ütése:

Australian Open, férfi elődöntő
Andy Murray (6) – Tomás Berdych (7): 6-7, 6-0, 6-3, 7-5

A junior lányok versenyében Gálfi Dalma sikerrel vette a negyeddöntős akadályt is. A 16 éves magyar játékos 6:1, 7:6 arányban múlta felül a spanyol Aliona Bolsova Zadoinovot. Gálfi ellenfele a legjobb négy között a 14. kiemelt brit Katie Swan lesz. 

Szép kis summát vághatott zsebre, aki velünk tartott a csütörtöki játéknapon is. Tippmestereink remekül ráéreztek az elődöntős meccsekre. Sikerült eltalálni Sarapova kiütéses győzelmét, illetve Murray továbbjutását is.

Tenisz-tippekért látogass el a Protipp-rendszerünkbe!
megosztom