Kazanyi vizes vb

Cseh Laci 200 után 100 pillangón is világbajnok lehet

  • hatharom.com

Szombat igazi aranynap lehet, ugyanis Cseh László és Hosszú Katinka is favoritként áll majd rajtkőre.

Férfi 100 méter pillangó

Úgy tűnik Cseh László nem fárad, azok után, hogy 200-on aranyérmet, 50-en pedig bronzérmet nyert, a két hosszas távon, 100-on is a legjobb idővel jutott döntőbe, vagyis komoly esély mutatkozik egy újabb világbajnoki címre. Cseh a selejtezőben 50.93-at repesztett, ami új országos csúcs. Délután ettől az idejétől kicsit elmaradt, de így is egy remek úszást láthattunk tőle. Az eddigi két futam alapján, egyértelműen ő az, akit le kell győznie annak, aki aranyérmet szeretne nyerni ebben a számban. 

Laci legnagyobb ellenfele az amerikai Tom Shields lesz, aki az elődöntőben hajszálra annyit úszott, mint a magyar pillangózó. Teljesen máshogy építik fel az úszásukat. Shields az első 50-en, míg Cseh a másodikon borzasztó erős. Ahogyan Laci isnyilatkozta, az első hosszon kell egy kicsit jobban megnyomnia és akkor megjavíthatja a délelőtti úszását.

Ott lesz még a döntőben a címvédő Chad le Clos is, akivel Laci hatalmas csatát vívott 200-on. Nem olyan meggyőző a dél-afrikai, de természetesen nem lehet leírni őt sem. Rajtuk kívül más viszont aligha fog beleszólni az aranyért folytatott küzdelembe.

Férfi 100 méter pillangó: hol végez Cseh László?
1. hely 2. hely Más helyen
TippmixPro @ 2.00 TippmixPro @ 3.40 TippmixPro @ 2.95

Szombaton döntőt úszik még Hosszú Katinka és Kapás Boglárka is. Előbbi 200 háton, míg utóbbi 800 gyorson csobban a medencébe. Katinka fantasztikusan úszott délelőtt és délután is. Az elődöntőben 2:06.18-t repesztettet, amellyel Egerszegi Krisztina 1991 óta fennálló rekordját adta át a múltnak. Senki nem úszott ennél jobb időt, így Hosszú egyértelmű favoritként várja a döntőt.

Az eseményre vonatkozó tippjeink megtalálhatóak a LOGIBET.COM-on!