Európa Liga

Számíthat még Bódi Ádám gólja?

A fogadóirodák szerint aligha, ugyanis a Rosenborgtól Trondheimben is győzelmet várnak a bukik.

Igen izgalmas, gólgazdag mérkőzésen sajnos 3-2-es vereséget szenvedett a DVSC gárdája az Európa Liga harmadik fordulójának első mérkőzésén. Habár a Loki szerzett vezetést Balogh révén az első félidőben, a Rosenborg a második játékrészben háromszor is betalált, így Bódi Ádám kései találata maximum az elméleti esélyét hozta vissza a továbbjutásnak.

Az egyértelműnek tűnik, hogy a norvég csapat erősebb, stabil védekezés mellett villámgyorsan tudnak kontrázni és életveszélyesek a beíveléseik mindkét szélről. Óriási bravúr kellene tehát a továbbjutás kivívásához, de az első félidei játék bizakodásra adhat okot. Más kérdés, hogy a Debrecen története során mindössze háromszor ért el olyan eredményt idegenben valamelyik nemzetközi kupában, amely elegendő lenne a továbbjutáshoz: 1998-ban az Intertotó Kupában a Dnyepr Mogiljev ellen 3-1-re, 2003-ban az UEFA Kupában a Varteks ellen szintén 3-1-re, míg 2005-ben a Hajduk Split ellen 5-0-ra tudott nyerni a DVSC.

Ami a bukik első szorzóit illeti, számunkra kicsit meglepően magas volt a Rosenborg szorzója hazai pályán, hiszen ha összehasonlítjuk az első meccs záró oddsaival, alig néhány tized különbség van a kettő között. Persze könnyen lehet, hogy ezek még változni fognak jövő hét csütörtökig.

Rosenborg Döntetlen Debrecen
1.70 3.50 4.75
[2040366] 2015-08-06 19:00:00 Rosenborg - Debrecenx;