EURO 2016

A portugál kapitány folytatná az Albánia elleni vereség után is

A szurkolók fehér zsebkendők lengetésével reagáltak Albánia Portugáliában aratott győzelmére, de a luzitánok szövetségi kapitánya maradna a helyén.

Amint arról már olvashattatok a hatharom.com-on, Portugáliára igencsak jellemzőek a hullámvölgyek a selejtezősorozatokban, hiszen négy éve egy Ciprus elleni 4-4-es döntetlennel és egy Norvégia elleni vereséggel kezdték az Eb-kvalifikációt, és a nyári vb selejtezői során is volt egy sorozatuk, amikor kikaptak Oroszországtól, és döntetlent játszottak Észak-Írországgal, majd Izraellel.

Bento maradna - Fotó: AFP

A kiegyensúlyozatlanság "hagyományát" most is folytatták az Albánia elleni vereséggel.

"Nagyon rossz ez az eredmény. Az emberekkel joggal dühösek, nem akarok kifogásokat keresni. Nem hiányzott az elhivatottság, de nem voltunk elég hatékonyak, míg az ellenfelünk az volt. Jobbnak kellett volna lennünk, bár olyan rosszak sem voltunk. Néhány játékosomnak ez volt a bemutatkozó mérkőzése, például Ricardo Hortának vagy André Gomesnek, és jól játszottak" - értékelt Paulo Bento.

A drukkerek azonban nem így látták, fehér zsebkendők lengetésével és pfujolással búcsúztatták a csapatot, illetve elsősorban a szövetségi kapitányt, aki azonban nem akar lemondani.

"Ez normális a futballban. El kell fogadnunk az emberek véleményét, de meg kell próbálnunk folytatni. Tudjuk, hogy nem jó az eredmény, de szerintem nem is volt igazságos" - magyarázkodott Bento.

A luzitánok Cristiano Ronaldo nélkül léptek pályára vasárnap, de reményeik szerint a következő fordulóban már számíthatnak a Real Madrid sztárjára is. Október 11-én az Eb-rendező Franciaországgal játszanak felkészülési mérkőzést, majd három nappal később Dániában folytatják a selejtezősorozatot.

[1667608] 2014-09-07 20:45:00 Portugália - Albániax;
157991