NB I

Fontos volt a siker, mert a BL-kiesés megviselt minket - Kondás Elemér

Harmadik mérkőzésén megszerezte az első győzelmét a Debrecen a labdarúgó OTP Bank Ligában.

Kondás Elemér a három pont fontosabb volt a századik bajnokijánál

A címvédő csapat egy döntetlen és egy vereség után a Puskás Akadémia együttese ellen nyert saját közönsége előtt két góllal.

"Nem az volt a fontos, hogy a századik bajnokin ültem a Loki kispadján, hanem az: három pontot gyűjtöttünk – fogalmazott a dvsc.hu-nak Kondás Elemér, a Loki mestere. - Több szempontból is kellett ez a siker. Egyrészt a bajnokság miatt, hogy ne szakadjunk le, másrészt érzelmi szempontból, hiszen a BL-kiesés mindenkit megviselt. Az elején ránk ijesztett a Puskás Akadémia, mert kétszer kilépett, de utána nekünk voltak helyzeteink. Végig uraltuk a mérkőzést, nem éreztem, hogy veszélyben forgott volna a győzelmünk. Jól futballoztak a srácok, koncentráltak játszottak. Megérdemelten nyertünk."

Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője így látta a mérkőzést: "A Debrecen megérdemelten tartotta otthon a három pontot. Számunkra kedvezően indulhatott volna a találkozó, hiszen volt két nagy helyzetünk az elején, de utána annyi hibát vétettünk, amivel magunkra húztuk az ellenfelet, ez magabiztosságot adott neki, ráadásul veszélyes kontrákat tudott indítani. A második félidőben kétékes játékra váltottunk, azt kértem, gyorsabban rugdossuk fel a labdát a támadóink elé, ez sajnos nem valósult meg, emiatt is van hiányérzetem. Gratulálok a Debrecennek!"

[1732210] 2014-08-09 20:30:00 Debrecen - Puskás Akadémiax;