Európa Liga

A Young Boys olyan erős, mint volt - Kondás Elemér

Pénteken sorsoltak az európai kupákban, a szerdán a BL-ből drámai körülmények között kipottyanó Debrecen az Európa Ligában a svájci Young Boys ellen folytathatja.

Kondás Elemér tudja, hogy nehéz ellenfél a Young Boys / dvsc.hu

2008 nyarán már egyszer összemérhette erejét a két együttes a második számú európai kupasorozatban, akkor a Young Boys kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel könnyedén lépett túl a hajdúságiakon. A pillanatnyi erőviszonyok ezúttal is a helvét gárda mellett szólnak, de elnézve a lehetséges ellenfelek listáját, a Debrecennél nem lehetnek elégedetlenek a nyoni sorsolással.

"Eleve nagyon nehéz csoportban voltunk, rendkívül erős lehetséges ellenfelekkel. Közülük talán a Young Boys a többiek mögött van, de ettől még kemény ellenfélnek számít - nyilatkozta a dvsc.hu-nak Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.  "Legutóbb kettős győzelemmel jutottak túl a ciprusi Ermiszen, két éve pedig az EL-csoportba kerültek, ahol ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint az első két helyen végzett Liverpool és az Anzsi, csak a rosszabb gólkülönbségük miatt nem jutottak tovább. Igyekszünk alaposan feltérképezni őket, annyit már most tudunk, hogy több légióst alkalmaznak, és a keretükben van svéd, szerb és svájci válogatott. Megtekintettem természetesen annak idején mindkét DVSC elleni meccsüket, akkor is látszott, milyen erőt képviselnek. Bár azóta mindkét csapat kerete jelentősen kicserélődött, de ettől még a Young Boys ugyanolyan erős, mint akkor volt."

A nemzetközi kupaszereplés mellett a Lokinak a hazai bajnokságra is figyelnie kell, hiszen az OTP Bank Liga eddigi két fordulójában mindössze egyetlen pontot gyűjtött, így a szombati, Puskás Akadémia elleni meccsen már csak a győzelem az elfogadható a Loki számára. A három pont megszerezése ideális ajándék lenne Kondás Elemérnek, akinek a mostani lesz a 100. élvonalbeli bajnoki a Debrecen vezetőedzőjeként. "Nem foglalkozunk azzal, hogy ez centenáriumi bajnoki lesz számomra, inkább arra törekszünk, a csapat túltegye magát a keddi, BATE elleni mérkőzésen, és teljes koncentrációval futballozzon, mert nagyon fontos lenne elkezdeni gyűjteni a pontokat"- hangsúlyozta a tréner a következő feladatokat.

[1801475] 2014-08-21 20:00:00 Young Boys - Debrecenx;
2014-08-21;73