Utánpótlás

Még idejében kaptuk a pofont - Mészöly Géza

Váratlan vereséget szenvedett az Európa-bajnokságra készülő magyar, U19-es labdarúgó-válogatott, amely 2-1-re kikapott Üzbegisztántól.

Nem kalkuláltuk be az üzbégek elleni vereséget - fotó: mlsz.hu

Mészöly Géza szerint az elmúlt két hétben végzett kemény munka okozta fáradtság állt a gyengébb játék hátterében. A július 19-én kezdődő, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott nyolcadik felkészülési meccsét játszotta idén, és hét győzelem után elszenvedte az első vereségét - a fegyelmezett, agresszív futballt játszó üzbégek 2-1-re nyertek Telkiben.

"Egy vereség sosem jön jókor, de úgy gondolom, még idejében kaptunk pofont - értékelt a lefújás után Mészöly Géza az mlsz.hu-nak. - Sok hibával játszottunk, de meggyőződésem, hogy ezeket tudjuk korrigálni a következő napokban. Tudtam, hogy nem leszünk még csúcsformában, de ennyire visszafogott játékra azért nem számítottam. Az elmúlt két hétben kemény felkészülést végeztünk, ez még benne volt a lábakban, fásultan, tompán játszottunk és ezúttal sajnos fejben sem voltak rendben a futballisták, koncentrációban alulmúlták a várakozásaimat. Üzbegisztán fegyelmezett, taktikus futballt mutatott, az ellenfél játékát jellemző agresszivitás volt az, ami talán a legjobban hiányzott tőlünk. Érezhető, hogy a játékosokat is nagyon bántja ez a vereség és még inkább a gyenge játék, biztos vagyok benne, hogy pénteken megmutatják, ennél sokkal jobb futballra képesek."

A magyar csapat Ausztria ellen kezdi a hazai rendezésű Eb-t.

[1742492] 2014-07-08 19:00:00 Magyarország U19 - Üzbegisztán U19x;