U19

Mészöly beszámolt az MLSZ-nek, folytatná a munkát

A hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokság felemás sikere után a szövetségi kapitány beszámolót készített az MLSZ-nek. A folytatásról, így az U20-as világbajnokságra szóló megbízatásról még folynak az egyeztetések.

Mészöly Géza ismeri a hibát, de folytatná

Hatalmas várakozás övezte itthon az U19-es Európa-bajnokságot, amelyen a házigazda jogán Magyarország is részt vett, és ugyan a nyitómérkőzésen vereséget szenvedtünk Ausztriától, később pedig Portugália is kiütötte a Mészöly-csapatot, Izrael ellen végül sikerült megszerezni a csoport harmadik helyét és ezzel kvalifikáltuk magunkat a jövő évi U20-as világbajnokságra, amit Új-Zélandon rendeznek meg. A felemás szereplésről, az MLSZ-nek készített beszámolóról és a jövőről Mészöly Géza, a válogatott szövetségi kapitánya beszélt a SportTV Mai helyzet című, csütörtöki műsorában.

"Egy beszámolót kellett készítenem az elnökségi ülésre, ahol meghallgattak. Az Európa-bajnokság tapasztalatáról, a világbajnokságra való hatékony felkészülésről még további egyeztetések vannak hátra. Ugyan a srácok játékból még nem derült ki, de ha sikerül jól felkészülnünk, bízom abban, hogy Új-Zélandon meg tudják mutatni a tehetségüket. Ehhez fontos lesz számukra, hogy ősszel a saját felnőtt csapatukban minél többet tudjanak játszani" - mondta el Mészöly, aki kitért arra is, amikor a Portugália elleni vereség után kemény szavakkal illette játékosait.

"Emiatt több kritikát kaptam, amit elfogadtam, és a beszámolóban is elismertem, hogy nem volt szerencsés, amit egyből a portugál mérkőzés után a sajtó rendelkezésére bocsájtottam" - válaszolta a kapitány, majd a keretről és a szakmai stábról is szót ejtett.

"Alapnak kell lennie, hogy a játékosok pályára lépjenek felnőtt csapataikban. Kővári Róbert a Pécsben ugyan kimaradt az Eb-csapatból, de ha továbbra is sokat játszik az NB I-ben, biztosíthatja magának, hogy ismét bekerüljön a bő keretbe. Ami a stábot illeti, kicsit szólnom kell mellettük. Mi azért nagyon ismerjük ezeket a játékosokat, és ez fontos a felkészülési idő rövidsége miatt. Most talán annyival lesz könnyebb a helyzet, hogy május 30-án indul Új-Zélandon a világbajnokság. Nagyon fontos lesz a klímát megszokni, és emellett nehéz a 26 órás Új-Zélandra vezető repülőút is. Sok mindent kell mérlegelni éppen az orvosi stábbal, de úgy érzem, hogy felkészültek vagyunk, és nagyon bízunk a folytatásban" - foglalta össze véleményét Mészöly Géza.