U19-es Eb

A sok munkának meglett a gyümölcse - Mészöly Géza

Minden jó, ha a vége jó, állítja a szövetségi kapitány, aki úgy érzi, a játékosok az Európa-bajnokság alatt férfivá váltak.

Izrael legyőzése világbajnoki kijutást ért - Fotó: facebook.com/u19hungary

Egygólos győzelmet aratott U19-es futball-válogatottunk Izrael ellen a hazai rendezésű Európa-bajnokság záró csoportkörében, így a harmadik helyen végezve kvalifikálta magát a jövő évi U20-as világbajnokságra. A boldog játékosok mellett Mészöly Géza is az eddiginél sokkal vidámabban foglalt helyet a sajtótájékoztatón, és fogott bele az értékelésbe:

"A sok munkának beérett a gyümölcse. Kicsit még fájó az első két mérkőzés eredménye, de ott lehetünk a világbajnokságon. Büszke vagyok a srácokra, óriásit küzdöttek, köszönöm nekik. A portugálok elleni vereség után nehéz volt fölállítani őket a padlóról, óriási dicséret illeti a stábot ezért. Nagyon akartuk ezt a győzelmet, hatalmas küzdelem folyt a pályán, az utolsó leheletünkig mentünk előre."

Szövetségi kapitányunk ezt követően újságírói kérdésekre, többek között a hatharom.com érdeklődésére így folytatta: "A szünetben azt kértem, hogy szerezzük meg a harmadik gólt. Semmiképpen nem akartunk csak védekezni a második félidőben. Meg is voltak a lehetőségeink, ha kicsit pontosabban kijátsszuk azokat, nem kellett volna az utolsó pillanatig izgulni. Van olyan, amikor bele kell halni a találkozóba, hogy elérjük a kitűzött célt. Ezt most a játékosok rettentően akarták. Egy kicsit talán a szerencse is mellénk szegődött. Nagyon kellettek Székely György védései, de említhetném a belső védőinket vagy akármelyik játékost."

"Nem volt jellemző a csapatra az, ahogyan az előző találkozók bizonyos periódusaiban játszott. Nagyon szégyellték magukat a srácok, érezni lehetett rajtuk, hogy meg akarják mutatni. Bántotta őket a kritika, ami részben jogos, bár két mérkőzés után a harminc éves negatívumot rátenni egy ilyen fiatal csapatra... De ezzel is edződtek. Az Európa-bajnokság alatt meggyőződésem, hogy férfivá váltak" - tette hozzá Mészöly.

Arra kérdésre, hogy mi lett volna, ha ezzel a győzelemmel indul a torna, és önbizalommal telve fogadjuk a másik két ellenfelet, a szövetségi kapitány válaszul az Ausztria elleni találkozó fontosságát hangsúlyozta. "A torna előtti utolsó tíz napban nagyon nagy nyomás nehezedett a játékosokra. Ha a nyitányon sikerül nyerni, az biztosan megdobta volna a csapatot, már csak a hazai rendezés miatt is. Az osztrákok ellen győzelmi esélyünk volt, főként mivel három meghatározó játékosuk sem állt rendelkezésre. Sajnálom, hogy így alakult, de ahogy mondják, minden jó, ha a vége jó."

164068
[1728937] 2014-07-25 18:00:00 Izrael U19 - Magyarország U19x;