Létesítmény

Felújítás helyett új stadiont kap a Diósgyőr is

15 ezer férőhelyes stadionban játszhatja mérkőzéseit 2016-tól az NB I-ben szereplő Diósgyőr együttese.

Új otthont kap a Diósgyőr - Fotó: MTI, Vajda János

Amíg korábban csak felújításokról, a főlelátó pályához történő közelebb mozgatásáról volt szó, a klub pénteki bejelentése szerint 4,5 milliárd forintból teljesen új stadiont kap a Diósgyőr.

"Teljesen fedett lelátók várják majd a miskolci szurkolókat az új stadionban. Ráadásul, az elképzelések szerint a 15 ezer ülőhely egy részét akár át is lehet majd alakítani állóhellyé, így 20 ezer ember is elfér majd a lelátókon. Az első látványtervek várhatóan már nyáron elkészülnek, a kivitelezés 2015 első felében indulhat. A tervezésbe szeretnénk bevonni a DVTK képviselőit és a csapat szurkolóit, hiszen ők töltik majd meg élettel a stadiont, így nagyon fontos a véleményük" - idézte Vígh Lászlót, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatóját a dvtk.eu.

"Pátosz nélkül mondhatom, hogy ez egy nagy pillanat a város labdarúgásának történetében. Az új stadion megépülésével egy újabb lépést teszünk előre annak érdekében, hogy a DVTK tartósan a magyar bajnokság élcsapatai közé kerüljön és egy Európában is ismert klub legyen" - vélekedett Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője.

Az építkezés tehát jövő tavasszal indulhat, az új létesítmény pedig 2016-ban kerülhet átadásra.