Premier League

Légireklámmal tiltakoznak Moyes ellen az árulást kiáltó szurkolók

Egyedi tiltakozó akcióra készülnek a Manchester United szurkolói a csapat szombati, Aston Villa elleni bajnokija előtt.

"Wrong One, Moyes Out" (szabad fordításban: "rossz választás, kifelé Moyesszal") feliratot fog maga után húzni egy repülőgép a szombat kora délutáni mérkőzés előtti percekben, és a meccs elején, amit az alábbi közleménnyel indokoltak a Manchester United szurkolói.

A távozását kívánják - Fotó: AFP

"A döntés súlyos csalódottságunkból fakad - csalódottság a gyenge eredmények, a küzdeni akarás hiánya és azon megkerülhetetlen jelek miatt, amelyek alapján David Moyes nem ér fel azokhoz az elvárásokhoz, amiket a Manchester United menedzseri pozíciója támaszt. A Manchester United szurkolóinak jelentős csoportjának elege van, és szeretné, ha David Moyest kirúgnák.

Az a valótlan híresztelés is csalódást okozott, amely szerint a teljes szurkolótábor David Moyes mögött áll. Ehhez egy feliratot mutattak be, amely David Moyesra 'Kiválasztottként' hivatkozik (és amely nevetséges módon Moyes manchesteri karrierje előtt készült), ezzel pontatlanul azt az érzés keltve, hogy a Manchester United minden rajongója támogatja Moyest. A stadion felett szálló felirat ezzel kíván szembe menni a 'Rossz választás' és 'Kifelé Moyesszal' szavakkal, amelyek a Manchester United jelentős szurkolói csoportjának kívánságát fejezik ki.

Ez nem csak arra reakció, hogy a csapat nem nyeri meg a mérkőzéseit. Nincs idő és hely listázni azokat a nem kívánt rekordokat, amelyeket az együttes ebben a szezonban felállított Moyes vezetése alatt. Nem lehet olyan menedzserünk, aki számár elfogadható, hogy favoritnak nevezze a legnagyobb riválisainkat, amikor az Old Traffordon lépnek pályára. Ez a klub hitvallásainak elárulása, a játékosok elárulása és a szurkolók elárulása. Olyan menedzsert akarunk, aki érti és magáévá teszi csapat támadó hagyományait, és magabiztosan látja a jövőt, nem olyat, aki számára láthatólag teljesen kényelmetlen helyzet, hogy ő a Manchester United menedzsere.

A repülőgép tíz perccel a kezdőrúgás előtt jelenik majd meg a stadion felett, és a mérkőzés első öt percében lesz a levegőben."

Kérdés, hogy ilyen körülmények között mire lesz képes a United, amelynek nagy szüksége lenne a győzelemre, ha még álmodozni akar a jövő évi nemzetközi szereplésről. Jelenleg hetedik az együttes, hat pont a hátránya az Európa Ligát érő ötödik pozíció mögött, és az ott álló Everton eggyel kevesebb meccset játszott. A Bajnokok Ligájáról már lemondhatnak a Vörös Ördögök, hacsak meg nem nyerik a sorozat idei kiírását. Ami elég nagy csoda lenne.

[1475043] 2014-03-29 13:45:00 Manchester United - Aston Villax;