Premier League

Moyes variál a legtöbbet, meglepő statisztikák Angliából

Érdekes statisztikát tett közzé az angol Daily Mail, amely szerint a Premier League csapatai közül messze a Manchester United változtatott legtöbbet csapatán a szezonban, David Moyes még egyszer sem küldte fel ugyanazt a csapatot a pályára.

Moyes nem találja az ideális csapatot? / AFP

Az Opta Stats statisztikája alapján a Vörös Ördögök menedzsere variálta a legtöbbet csapata felállását, a skót menedzser 83 alkalommal változtatott kezdőcsapatán - 24 mérkőzésen. David Moyes ezzel jelentősen kilóg a mezőnyből, hiszen a második helyen álló városi rivális Manchester City-nél Manuel Pellegrini 72 alkalommal hajtott végre változtatásokat. A chilei szakember részéről talán érhető a magas számadat, hiszen a City-nek hihetetlen bő a kerete, a nyáron ráadásul Pellegrini mellett jó pár új játékos is érkezett a csapathoz, ellenben a Uniteddel, ahol a bajnokcsapat gerince továbbra is adott (volt).

Az állandóság hiánya lehet tehát az egyik legfőbb oka, hogy a Manchester United kiszámíthatatlanul szerepel az idei szezonban, a Premier League tabelláján mindössze a hetedik helyen található, hátránya az élen álló Arsenal mögött immáron 15 pont. Ugyanakkor a Chelsea és a Manchester City - a Unitedhez hasonlóan - szintén nem lépett még pályára kétszer ugyanabban az összeállításban, ám a két "kék" csapatnak lényegesen jobban megy, mint Moyes legénységének, tehát kizárólag erre nem lehet fogni a viszonylagos eredménytelenséget. A legnagyobb állandóságot ezen a téren az Everton, a Newcastle United, a Crystal Palace és a Hull City mondhatja magának, mind a négy gárda ötször állt fel ugyanazzal a kezdővel.  

A Daily Mail többek között kiszámolta azt is, hogy Moyes - minden sorozatot figyelembe véve - eddig 13 különböző belső középpályás kombinációt alkalmazott és védelem közepén pedig hét különböző párost próbált ki. A középpálya folytonos változtatását nehéz lenne a rotációra fogni, az újság szerint azon a területen már inkább Moyes "bénázása" okozza a káoszt. Ugyanakkor nem szabad az sem elfelejteni, hogy az szezon eddigi részében rendre voltak kulcsemberek, akik sérüléssel bajlódtak - van Persie, Rooney, Vidics - tehát nyilvánvalóan ez is közrejátszott a változó felállásokban.

now;47
[1474962] 2014-02-09 17:00:00 Manchester United - Fulhamx;