Bundesliga

Szalait műtik, a Dortmund védőjének szétment a térde

Kedden kés alá fekszik kézsérülése miatt a Schalke magyar csatára, Szalai Ádám. A Borussia Dortmund valószínűleg az egész idényre elveszítette egyik alapemberét, Neven Szuboticsot.

Szalait megműtik - Fotó: AFP

A Schalke a jövő hétvégi válogatott játéknapok, világbajnoki pótselejtezők miatti szünetet használja ki, hogy Szalai Ádámot megműtsék. A csatár keze még a szezon elején, a PAOK elleni BL-selejtező visszavágója előtti edzésen sérült meg, azóta folyamatosan kötéssel játszott. Várhatóan emiatt nem kell sokat kihagynia.

Szubotics szezonjának annyi - Fotó: AFP

Nem úgy a szerb Neven Szuboticsnak, akit a Dortmund szombati, wolfsburgi vesztes meccsén az első félidő végén hordágyon kellett levinni a pályáról. A jobb térdében két szalag is elszakadt, így várhatóan véget is ért számára a szezon. Egy Ivica Oliccsal történt ütközés után maradt a földön, Jürgen Klopp vezetőedző pedig már rögtön a meccset követően sejtette, hogy súlyos a sérülése.

"Ez egy szörnyű hír számunkra" - mondta a tréner.

Szuboticsot valószínűleg a görög Papasztatopulosznak kell helyettesítenie a Dortmundban, amely a válogatott szünet után a Bayern Münchennel játssza a Bundesliga csúcsrangadóját, néhány nappal később pedig a Napolit fogadja a Bajnokok Ligájában.

[1479098] 2013-11-23 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;