NB I

Gomes szerint csapatát nem menti fel a bírói hiba

Öt mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján. Több meglepetéseredmény született, a Ferencváros hátrányból fordítva kiütötte a Diósgyőrt, a tökutolsó Kaposvár legyőzte a listavezető Videotont.

Riocardo Moniz, a Fradi vezetőedzője a lefújás után könnyeivel küzdött, egy Adams-feliratú mezzel, elindult a szurkolók felé. Később nem tudott nyilatkozni az MTV riporterének, helyette Máté Csaba másodedző szólalt meg.

Az FTC szeptember 22. után nyert ismét az NB I-ben, a diósgyőri sikert megelőzően, Akeem Adams tragédiája előtt, még a trinidadi védővel a soraiban az Újpestet múlta felül.

A holland szakember így értékelt a fradi.hu-nak: "Az elmúlt évhez hasonlóan ismét gratulálnunk kell a DVTK-nak a játéka és szurkolói miatt. A Diósgyőr is megpróbált játszani, két támadóval állt fel, őket megpróbáltuk egy az egyben megfogni. Az elején nevetséges gólt kaptunk, emiatt még jobban kellett támadnunk. Nagyon kellett figyelnünk, hogy ne kapjunk újabb találatot. Nyugodt maradt a csapat, nem pánikolt, és egy fantasztikus szabadrúgásból egyenlíteni tudott. A második félidő elején egy oktató filmbe való találatot szereztünk, majd gyorsan megszereztük a harmadikat is. Az ember tudja, hogy Diósgyőrben ez még nem elég a győzelemhez, a meccs igazából a negyedik találatnál dőlt el."

DVTK-FTC:

A Kaposvár második győzelmét aratta a bajnokságban, elsőt hazai pályán, noha a Videoton toronymagas favoritnak számított a meccs előtt. Prukner László, a Rákóczi trénere szerint megérdemelten nyertek.

José Gomes érthetően elégedetlenül értékelt a vidi.hu-nak. "Először is gratulálok a Kaposvárnak és Prukner Lászlónak a három ponthoz! Ez egy rossz mérkőzés volt számunkra. Az első félidőben nagyon harciasak voltak a hazaiak, látszódott, hogy meg akarják nyerni a meccset, az egy az egy elleni szituációkat jól oldották meg. A második játékrészben sikerült felpörögnünk, széthúztuk a pályát, jobban játszottunk. Hozzátartozik a meccs krónikájához azonban, hogy a tv-felvételek alapján, az első félidőben Nikolics helyzeténél egyértelműen tizenegyest kellett volna ítélnie a játékvezetőnek, a kaposvári büntetőnél viszont nem, hiszen látható, Szolnoki nem ért hozzá az ellenfél játékosához. Ez nem változtat az eredményen és azon, hogy nem játszottunk jól, de hozzátartozik az eseményekhez. Természetesen összességében nem vagyok elégedett."

Kaposvár-Videoton: