Átigazolás

Eto'o elköszönt az Anzsitól, a Chelsea vagy az Inter viszi

Az Izvesztyija című orosz napilap információja szerint Samuel Eto'o elbúcsúzott az Anzsi Mahacskalától, a Chelsea vagy az Internazionale lehet a célpontja.

Eto'o két évet töltött az Anzsinál

Nem is olyan régen Samuel Eto'o egyike volt a nemzetközi futball legkeresettebb gólvágóinak. A kameruni csatár az FC Barcelonánál csinált karriert, 2006-ban és 2009-ben elhódította a Bajnokok Ligája trófeáját a csapattal, majd 2010-ben az Internazionaléval is sikerrel járt a BL-döntőben. A kameruni csatár 2011 augusztusában három évre az Anzsi Mahacskalához szerződött. Az orosz klub szezononként nettó 20 millió eurót garantált neki, és ezzel a világ legjobban fizetett futballistájává tette. A pénzcsapok azonban elzáródni látszódnak, az Anzsi tulajdonosa, Szulejman Kerimov évi 180 millió dollár helyett már csak 50-70 millió között költ ebben az idényben. A sztároknak se kellett több, azonnal menekülőre fogták az egyébként sem festői Dagesztánból. Willian a Chelsea-hez került, de Jurij Zsirkov, Igor Gyenyiszov, Mbark Boussouffa, Alekszandr Kokorin és Lassana Diarra is távozott. A változások a csapat eredményességén is lemérhetők, az Anzsi mindössze két ponttal áll hat forduló után az orosz Premjer Ligában.

Az Izvesztyija napilap információja szerint Eto'o mindenben megegyezett Kerimovval, a tulajdonos áldását adta a kameruni távozására. Az Anzsi az afrikai játékossal a keretében tulajdonképpen nem érte el kitűzött célját, nem nyerte meg az orosz bajnokságot, és nem tudta kvalifikálni magát a Bajnokok Ligájába. Eto'o 76 hivatalos mérkőzést játszott az Anzsiban, 36 gólt szerzett és 16 gólpasszt adott.

Az orosz újság úgy tudja, Eto'o a napokban a Chelsea-vel és az Internazionaléval tárgyal. A 32 éves támadó számára egyik klub sem közömbös. A londoni gárdánál dolgozik korábbi mestere, José Mourinho, az olasz egyesülettel pedig 2010-ben triplázni tudott. Mourinho biztosan erősíteni fog csatárposzton, és habár nem jelentette ki, de úgy fest, a Manchester United támadója, Wayne Rooney mellett Eto'o a B-terve. Az Inter tavaly a kilencedik helyen zárt a Serie A-ban, és nyáron nem igazolt komoly világsztárt, vagyis bőven ráfér az erősítés. Walter Mazzarri vezetőedző egyelőre a Palacio, Milito, Icardi, Belfodil négyesből válogathat elől és igazából egyikük sem Eto'o kaliberű. A kérdés csupán az, mennyi maradt a kameruni sztárban?

[1477486] 2013-08-31 16:45:00 Terek Grozny - Anzsi Mahacskalax;