Átigazolás

A Galata is rástartol az Anzsi utolsó sztárjára?

A török bajnok Galatasaray lehet a legújabb kérője a többi európai élcsapat által körüludvarolt Lacine Traorénak januárban. A Daily Express információi szerint az isztambuliak lecsapnának a kiárusítást végző Anzsi Mahacskala utolsó komoly értékére, ám a versenyfutásba a következő hónapokban újabb riválisok is bekapcsolódhatnak.

Lacine Traoré maradt az Anzsi utolsó igazi sztárja, de januárban ő is leléphet

Oroszországban gyakorlatilag készpénznek vették, hogy az elefántcsontparti támadó a Juventushoz költözik majd a télen, legalábbis erről árulkodik a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva vezetőedzője, Dan Petrescu nyilatkozata. A román tréner ugyanis elárulta, hogy nem tesznek ajánlatot a két méter magas csatárért, mert felesleges, Traoré úgyis Olaszországban folytatja pályafutását. Orosz lapértesülések szerint azonban a Galatasaraynál nem foglalkoznak a torinóiakkal kapcsolatos pletykákkal és tovább ostromolják a 23 esztendős játékost. Dmitrij Seljuk, a támadó menedzserének elmondása alapján nem az isztambuli klub az egyetlen, amely ezt teszi.

"A legújabb fejlemények nem változtatták meg Traoré és az Anzsi kapcsolatát" - fogalmazott Seljuk az Izvestia című lapnak. "Sőt, Lacine azt gondolja, hogy a klubnál bekövetkezett irányváltás a csapat javát szolgálja. Szeret együtt dolgozni Gadzsi Gadzsijev vezetőedzővel, aki biztosította róla, hogy első számú csatárként számol vele. Ugyanakkor nem tagadom, hogy megfelelő ajánlat esetén, amely a klubnak és a játékosnak is megfelel, Traoré klubot válthat. Oroszországból és Európa más területeiről is meglehetősen nagy érdeklődést mutatnak Lacine irányába. Ha a téli átigazolási időszakban tisztességes ajánlat érkezik, az Anzsi vezetősége el fogja őt engedni."

A menedzser még azt is hozzátette, kevés olyan csapat van, amely megengedheti magának Traoré vételárának kifizetését. Nos, a mértékadó transfermarkt.de szerint a támadó piaci értéke 16 millió euró, de mivel 2016 nyaráig szerződés köti őt a dagesztániakhoz, a potenciális kérőnek alighanem 20 millió euró fölé kell tornásznia a kínált összeget.

Az Anzsi Mahacskala legértékesebb játékosai
2013 szeptember - a transfermarkt.de adatai alapján
Név Kor Nemzetiség Poszt Piaci érték (millió euró)
Lacine Traoré 23 elefántcsontparti támadó 16
Jucilei 25 brazil középpályás 11
Odil Ahmedov 25 üzbég középpályás 6
Andrej Escsenko 29 orosz védő 4
Ilia Makszimov 26 orosz középpályás 4

Régóta hallani a Liverpool érdeklődéséről is az elmúlt szezonban harmincnyolc mérkőzésen tizenhét gólt szerző Traoré kapcsán, ám a Vörösök kiváló szezonrajtja átírhatja az előzetes terveket. Brendan Rodgers csapata a hónap végéig eltiltott Luis Suárez nélkül is szárnyal, Daniel Sturridge megállíthatatlan, vagyis egyelőre nehezen látható az elefántcsontparti helye az együttesben. Jogos felvetés persze, hogy a Galatasaray támadósorába beférne-e a gólvágó, Didier Drogba, Burak Yilmaz ugyanis stabil tagja a gárdának.

Az Anzsi nyolc forduló alatt még nem tudott nyerni a Premjer Liga idei kiírásában, igaz, a legutóbbi két idegenbeli mérkőzés legalább két pontot összegereblyézett. Traoré három bajnokin lépett pályára, a Lokomotiv Moszkva ellen, a nyitókörben meg is szerezte első és eddigi egyetlen találatát. Az Európa Liga csoportkörében is érdekelt mahacsakalaiak botladozása persze nem a véletlen műve, nyáron kulcsjátékosok - Samuel Eto'o, Willian, Lassana Diarra, Mbark Busszufa, Alekszandr Kokorin, Igor Gyenyiszov, Jurij Zsirkov, Christopher Samba - intettek búcsút Szulejman Kerimov tulajdonosnak és Dagesztánnak.

[1574235] 2013-09-19 21:05:00 FC Sheriff - Anzsi Mahacskalax;