Premier League

Moyes már előre sír a sorsolás miatt, a liga bizonyította ártatlanságát

David Moyes, a Manchester United új menedzsere gyakorlatilag csalással vádolta meg a Premier League vezetőit, akiknek bizonyítaniuk kellett ártatlanságukat.

A United az első öt fordulóban sorrendben a Swansea-val, a Chelsea-vel, a Liverpoollal, a Crystal Palace-szel és a Manchester Cityvel találkozik, Moyes szerint pedig ez "az utóbbi 20 év legkeményebb" sorsolása.

Moyes már előre panaszkodik, mert nehéz dolga lesz a csapatának - Fotó: AFP

"Remélem, hogy nem azért tették kicsit nehezebbé a feladatot, mert a Manchester United az előző idényben viszonylag könnyen lett bajnok. Az biztos, hogy nehéz elképzelni, hogy így jöttek ki a golyók a zsákból" - mondta vádként igen könnyen értelmezhetően a menedzser.

A Premier League vezetői reagáltak is a szavaira. "Tökéletesen megerősítettük Davidet abban, hogy a sorsolás véletlenszerűen történt. Elfogadta a bizonyítékainkat" - mondta egy szóvivő.

Egy kissé azért nevetségesnek tűnik, hogy még a ligának kell magyarázkodnia egy ilyen kijelentés után, ami ráadásul nem is igaz. Nemhogy húsz évre nem kellett visszamennünk, de elég volt az előző két szezonkezdetet megnéznünk, hogy minimum hasonlóan nehéz sorsolást lássunk a Manchester Unitednél. Tavalyelőtt ugyanis a West Brommal, a Tottenhammel, az Arsenallal, a Boltonnal és a Chelsea-vel játszottak az első öt körben. Ráadásul mind az öt meccset megnyerték, és ekkor aratták az Ágyúsok elleni emlékezetes, 8-2-es győzelmüket is. Az már más kérdés, hogy a bajnok végül a Manchester City lett.

Moyes tehát alaposan mellélőtt a dolgoknak, de úgy tűnik, hogy eléggé fél a szezonkezdettől. Mondjuk ennyire gyenge felkészülési időszak, hat meccsből egy győzelem, két döntetlen és három vereség után nem csodálkozunk. Főleg, hogy a Swansea a thaiföldi ligaválogatottnál, a Yokohama Marinosnál, a Cerezo Osakánál, a Kitchee-nél és az AIK-nál is mindenképp erősebbnek tűnik. A Sevilla talán felvenné a walesiekkel a versenyt, a mostani United már nem biztos.

[1474079] 2013-08-17 18:30:00 Swansea - Manchester Unitedx;