Manchester United

Egyre biztosabb Rooney távozása, Moyes csereként számol a csatárral

Minden jel arra mutat, hogy Wayne Rooney elhagyja a Manchester Unitedet, miután az új menedzser, David Moyes elismerte, a válogatott támadó legfőbb feladata, hogy Robin van Persie-t helyettesítse.

Rooney nem érzi jól magát a Unitednél - Fotó: AFP

"Ami Wayne-t illeti, Ha bármilyen okból, sérülés miatt kidől Robin Van Persie, szükségünk lesz rá" - nyilatkozta Moyes az első, vereséggel végződő felkészülési mérkőzés után. A Vörös Ördögök a thaiföldi All Star-válogatottal szemben maradtak alul Bangkokban.

A tréner azt is állította, Rooney maradni akar, de ezzel ellentmond, hogy a csatár a szezon végén hivatalos átigazolási kérelmet nyújtott be a klub vezetőinek. Azóta beindult a gépezet, az ügy kipattanása óta gyakorlatilag valamennyi európai élcsapattal összeboronálták a PSG-től kezdve a Chelsea-n át a Barcelonáig. A 27 éves támadó elégedetlen a csapaton belüli szerepével, azzal, hogy Robin van Persie miatt háttérbe szorult, de úgy tűnik, Moyes sem kíván ezen a felálláson változtatni.

"Nagy szerepe van a játékban, Annyi gólt kell lőnie, amennyit csak tud. Képes magas szinten játszani, de vissza is eshet. De nekem nem csak Wayne Rooneyra kell koncentrálnom, a Manchester United nem kizárólag róla szól, hanem a csapatról, a klubról. Helyes, hogy beszélünk róla, de nem engedhetem meg, hogy Wayne fontosabb legyen a klubnál és a csapatnál" - tette hozzá a menedzser.

Rooney az Evertonban nevelkedett, és a skót tréner alatt debütált a Premier League-ben, majd 2004-ben igazolt az MU-ba. 2006-os önéletrajzában élesen bírálta korábbi edzőjét, azt állította, Moyes kiszivárogtatott a médiának egy privát beszélgetést távozásáról. A menedzser bíróságra vitte az ügyet, és pert nyert egykori játékosa ellen. Azóta rendezték a sérelmeket, Rooney bocsánatot kért.